Einde Gratis Kernselectie? Morgen nieuwe kosten bij DEGIRO!

laatste update: 06-2023


πŸ’° DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ‘¨β€πŸŽ“ GRATIS Minicursus beleggen: πŸ‘¨β€πŸŽ“

πŸ’¬ Onze Discord Chat: πŸ’¬
πŸ’° Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ”· Crypto kopen bij Bitvavo: πŸ”·

Vanaf 15 mei 2023 gaan de kosten van DEGIRO omhoog. De Amerikaanse aandelen worden iets duurder, en ook voor de kernselectie ga je betalen. In deze video sta ik stil bij de wijzigingen.

00:00 Introductie
00:58 Kosten wijzigingen
02:24 Hoe groot is de impact voor jou?
05:14 Overstappen naar een andere broker?
07:22 Kernselectie beleggers
08:56 Afsluiting

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

29 gedachten over “Einde Gratis Kernselectie? Morgen nieuwe kosten bij DEGIRO!”

 1. Ik ben wel benieuwd hoe je er tegenaan kijkt als je elke maand 50 euro zou storten en 1x per 2 maand een vwrl etf zou kopen?

 2. Ik beleg 100€ per maand per kind in VUSA dit ga ik vanaf nu veranderen naar 300€ per kwartaal per kind.

 3. Het voelt toch wel een beetje als een gemene streek. Ondermijnt ook een beetje het set and forget gevoel voor automatisch aankopen.

 4. Nog gefeliciteerd met jouw 50.000 abonnees!
  πŸ‘πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€‘
  Leuk om te zien dat kwaliteit en diepgang gewaardeerd worden….

 5. ik koop ook maar steeds voor 100 euro, nu dus minimaal 2 % stijging nodig. Maar is nog steeds niet duur (wel jammer) , ik zit ook bij Lynx en is 6 euro koop en 6 euro verkoop. Tja..

 6. Een vergelijking is zeker interessant. Een vergelijking is het meest relevant wanneer je 2 of 3 gangbare scenario’s gebruikt.

 7. Top video! Ik beleg 100 euro per maand in VWRL, misschien een idee om jaarlijks 1200 euro te kopen? Daarnaast snap ik niet hoe 1 euro transactiekosten op 300 euro per maand van 0.33% naar 0.16% gaat in 1 jaar? Na twee jaar heb je weer 12×300 ingelegd en 12 euro betaald dus kom je weer op 0.33%, toch?

 8. Nadeel hiervan is dat ze wel eindeloos kunnen verhogen. Op lange termijn is het beleggen met deGiro niet perse goedkoop. Ze kunnen doen wat ze willen.

 9. Ik ben om die reden begin mei van 3 etf’s naar 1 (alleen vwrl) gegaan, bespaard aansluitkosten op de 2 beurzen en koop dan vanaf nu alleen en meer vwrl aandelen wat dan maar 1 transactie is.

  Ik las in het mailtje nog dat de kernselectie zelf nog gewijzigd wordt ivm NL’se documenten? Daar heb ik niks meer over gehoord?

 10. De prijsverhoging vind ik geen probleem. Begrijp wel dat er vroeg of laat winst moet worden gemaakt. Ik zou wel graag zien dat de kwaliteit wordt verbeterd. Bijvoorbeeld door automatisch beleggen mogelijk te maken. Dat vind ik Γ©cht nog steeds een tekortkoming voor de lange termijn belegger.

 11. Je zou nu kunnen overwegen om per halfjaar of per jaar een order te plaatsen in een ETF van de kernselectie ipv maandelijks.

 12. Eerlijk gezegd wel beetje een schande van De Giro. Hiermee word metname de kleine belegger benadeeld, door deze extra kosten word je overall rendement lager.

 13. Ik beleg zo'n beetje 200 euro per maand. Elke maand iwda, als ik daar elke maand 2 van zou kopen, dan vallen de kosten denk ik wel mee toch?

 14. Bij Scalable Capital en Trade Republic zijn de kosten per transactie €0,99 / €1,- (Duitse brokers) en als je het slim aanpakt en je maakt een spaarplan aan zijn de kosten nul euro (gratis) los kopen zijn de kosten het zelfde voor aandelen en etf's en maakt niet uit welk aandeel of etf (+/_ 2500 verschillende aandelen / etfs ) en de meesten zijn als spaarplan te besparen ..dus zonder kosten 😊 De Giro vind ik wat gierig worden . Dan zoek ik graag naar alternatieven en hoef mij niet elke keer te ergeren over de hoge kosten .😊

 15. Deze kosten zijn niet echt significant voor 99% van de mensen, maar de vraag is natuurlijk hoe dit zich verder in de toekomst gaat ontwikkelen.
  De meeste van ons beleggen immers voor de lange termijn, en als de kosten nu omhoog aan het gaan zijn is er een realistische kans dat dat ieder jaar weer gebeurd, en dan gaat het wel duurder worden.

  Dat is vervelend omdat velen van ons "gewoon" ons geld opzij willen zetten in die kernselectie ETF's en niet ieder (half) jaar weer om willen gaan kijken of de kosten nou weer toe nemen of niet. We willen het er gewoon op zetten en klaar ermee zijn tot we het ooit eraf halen. Het feit dat dat nu niet meer kan, dat is het echte nadeel van deze kostenverhoging.

 16. Een punt wat je wel mist is dat voor de echte 'traders' de hefboomproducten geen euro handlingkosten gaan krijgen. Ook tradegate krijgt geloof ik geen handlingkosten. Daarmee wordt tradegate relatief aantrekkelijker (maar nog steeds duurder met slechtere spreads dan bijv EAM)

 17. Ik ben een dividend belegger, dus als ik ze eenmaal gekocht heb verkoop ik ze niet. Als dit nou normale of etf's zijn. En kosten maak je overal. Gewoon beetje nadenken wat je doet en niet van die ene euro een drama maken.

 18. Bedankt voor de video! Voor mij is een vergelijkingsvideo niet persee nodig, voor nu is degiro wel de beste optie voor mij denk ik. (1x per maand 200 euro in VWRL)

 19. Ik ga in elk geval minder vaak ETFS kopen, overigens bij Coinbase werd ik ook genaaid, zag het te laat, maar ook 2 euro kosten voor een paar tientjes crypto kopen. Terecht wat je zegt, die buitenlandse partijen zijn ook niet alles. Beste is dan om wel te sparen op je eigen rekening en minder vaak en dan wel meer te kopen.

 20. Ik ga minder vaak beleggen, bijvoorbeeld om de maand of per kwartaal (maar in totaal wel hetzelfde bedrag).
  Tevens het hele bedrag in 1 ETF stoppen, en de volgende keer een andere ETF.

  Vrijdag heb ik alvast mijn vakantiegeld in ETFs gestopt, dat was de laatste keer helemaal gratis beleggen.

 21. Aan de reacties te lezen en ook jouw mening in de video blijkt toch wel dat veel mensen de impact van transactiekosten onderschatten. Ik beleg nu ook voor mn broertje in 3 etf’s per maand voor totaal 180 euro. Dat is dus gewoon 1,66% dat je kwijt bent aan rendement. Als ik daar een compound berekening van maak van 30 jaar, dan gaat dat om 10 duizenden misgelopen rendement. Verhogen is niet gek. Maar je kunt ook van 0 naar 10 cent gaan. Over Amerikaanse aandelen is het ook van 1 naar 2 euro per transactie (zonder nog valutiekosten). Dat neigt naar graaiflatie. Binck banck maakte jaren geleden ook deze fout, kort erna waren ze failliet. Nog twee van dit soort verhogingen en DeGiro begaat hetzelfde lot vrees ik.

 22. Is het geen strategie van degiro om een tijdje de goedkoopste te zijn voor de meeste beleggers onder ons en nu ze eenmaal flink wat leden hebben langzaam ieder jaar een beetje duurder gaan worden net genoeg om niet weg te gaan naar een andere broker?

 23. Ik heb betere video’s van je gezien Tim. Het voelde alsof je deze β€œmoest” doen van jezelf. Eigenlijk niet echt veel inhoud. Meer inzichtelijk maken met voorbeelden zou meerwaarde hebben, als je het mij vraagt

 24. Ik begrijp het allemaal niet dat veel mensen aan en verkopen maanden gaan uitstellen om een Euro te besparen.
  Misschien staat de koers van het instrument dan 5% hoger, tel uit je winst…

 25. De rendement die je op je spaarrekening krijgt van je Emergency fund zetten op Bunq dekt deze kosten

Reacties zijn gesloten.