Een gezellige babbel over beleggen van twee beleggers met veel ervaring — podcast #5 in 2023

laatste update: 10-2023


Een gezellige babbel tussen 2 analisten van Value Jagers. Een overzicht van tientallen jaren beleggerservaring. Zo komt u onder andere te weten:

• Waarom wij beleggen
• Hoe wij beleggen
• Onze succesvolle aandelen
• Onze foute aandelen
• En vooral … wat hebben we hieruit geleerd.

Min. 2:30 Hoe zijn wij begonnen met beleggen

Zo heeft Dieter de microben te pakken gekregen omdat hij in opdracht van zijn ouders geld moest beleggen en daarmee redelijk snel winsten boekte. Ronald daarentegen begon met een groot verlies maar leerde daaruit om het daarna beter te doen.

Min. 6:00 Ken jezelf als belegger

Het is belangrijk om te weten wat voor belegger jij bent. Welke aandelen passen bij jou? Het kan een wereld van verschil maken op de beurs. Wij hebben alvast geleerd dat het effectief klopt dat op de beurs de schildpad wint van de haas.

Min. 7:50 Het beste aandeel

Ronald heeft een aandeel dat al meer dan 10 jaar in zijn portefeuille zit. Dieter belegt nog niet zo’n lange tijd maar scoorde enkele mooie resultaten met aandelen die werden overgenomen.

Min. 10:50 Onze grootste fouten

Als belegger kan je verschillende soorten fouten maken. De meeste beleggers denken dat hun verliezen de grootste fouten zijn, maar dat is zeker niet altijd het geval. Je kan ook fouten maken door (veel) te vroeg te verkopen OF om de verkeerde reden verkopen.

Min. 15:00 Gratis aandelentip

Even informatie over waar u onze gratis aandelentip kan downloaden

Min. 15:50 Tips voor beginnen beleggers

Waarom je niet zomaar een management op zijn woord moet geloven en waarom een sterk management zo belangrijk is voor beleggers.

Min. 17:00 Wat is er belangrijk als wij aandelen kopen?

Waar kijken wij naar wanneer we aandelen(tips) selecteren? Met welke parameters houden wij rekening? Wat maakt voor ons een aandeel interessant? Daarna leggen wij ook uit hoe het komt dat wij goed slapen met een aandelenportefeuille … ondanks dat wij ook fouten maken.

Min. 22:30 Wat zijn onze grootste en favoriete aandelen van dit moment?

Min. 28:00 Volgende keer in Value Jagers podcast.

P.S. Voor een gratis aandelentip: surf naar
Ontvang een bericht bij iedere nieuwe podcast: h

1 gedachte over “Een gezellige babbel over beleggen van twee beleggers met veel ervaring — podcast #5 in 2023”

Reacties zijn gesloten.