Een andere Norfolk Southern-trein ontspoort in Ohio, volgens de spoorwegen zijn er geen gifstoffen aan boord van By Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters.

Door Brad Brooks

(Reuters) -A Norfolk Zuid (NYSE:) trein ontspoorde zaterdag in Ohio, het tweede incident met de spoorlijn in die staat in ongeveer een maand tijd, wat lokale functionarissen ertoe bracht om bewoners die in de buurt van de plaats van het ongeval woonden te bevelen op hun plaats te schuilen.

Norfolk Southern zei dat de trein die in de buurt van Springfield ontspoorde geen gevaarlijke stoffen vervoerde en dat niemand gewond raakte. Lokale autoriteiten zeiden dat eerstehulpverleners ter plaatse bezig waren om te bevestigen dat er geen gifstoffen bij betrokken waren.

Het ongeval volgt op de ontsporing van een Norfolk Southern-trein op 3 februari in Oost-Palestina, Ohio, 290 km ten noordoosten van Springfield. Door de ontsporing in Oost-Palestina zijn miljoenen kilo’s giftige chemicaliën in het milieu terechtgekomen en zijn duizenden mensen gedwongen te evacueren.

Norfolk Southern zei in een verklaring per e-mail dat de ontsporing van ongeveer 20 auto’s van een trein met 212 auto’s zaterdag gebeurde terwijl deze in zuidelijke richting reed nabij Springfield. De verklaring gaf geen aanleiding voor de ontsporing.

“Er zijn geen gevaarlijke materialen bij betrokken en er zijn geen gewonden gemeld”, zei Norfolk Southern. “Onze teams zijn onderweg naar de locatie om opruimwerkzaamheden te beginnen.”

De Amerikaanse minister van Transport, Pete Buttigieg, zei op Twitter dat hij door de Federal Railroad Administration op de hoogte was gebracht van de laatste ontsporing en dat ze de situatie nauwlettend zouden volgen.

De gouverneur van Ohio, Mike DeWine, zei dat president Joe Biden en Buttigieg hem hadden gebeld om alle hulp te bieden die nodig was bij het laatste ongeval. “We geloven niet dat er gevaarlijke stoffen bij betrokken waren”, zei hij.

Ambtenaren van Clark County vroegen bewoners die binnen 300 meter van de ontsporing van zaterdag woonden om “uit voorzorg te schuilen”, aldus een verklaring op de Facebook-pagina (NASDAQ:) van de provincie.

Het zei dat er stroomuitval was in het gebied als gevolg van uitgevallen elektriciteitsleidingen als gevolg van het ongeval en dat het niet duidelijk was hoe lang het zou duren om de elektriciteit te herstellen.

Plaats een reactie