Dow, S&P 500 verzwaard door Disney; PacWest leidt regionale banken lager Door Reuters

laatste update: 05-2023©Reuters. Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 4 mei 2023. REUTERS/Brendan McDermid

Door Shreyashi Sanyal en Shristi Achar A

(Reuters) – De Dow en de S&P 500 daalden donderdag, onder druk van een Disney aandelen nadat het bedrijf een daling van de groei van het aantal abonnees meldde, terwijl de laatste ellende van PacWest een nieuwe nederlaag in de regionale banksector veroorzaakte.

Walt Disney (NYSE:) Co zakte 7,9% en was de grootste verliezer op de benchmark, na het kwartaalrapport van woensdag.

PacWest Bancorp kelderde met 25% nadat het vorige week een daling van de deposito’s meldde en nog eens $ 5,1 miljard aan leningen aan de centrale bank had toegezegd.

De KBW Regional Banking Index daalde 1,4% en lag op schema voor een vierde dag op rij met verlies.

De index, die dit jaar met 32% is gedaald, is sinds maart getuige geweest van een reeks volatiele sessies als gevolg van de bankencrisis, die heeft geleid tot de ineenstorting van drie regionale geldschieters.

De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zei dat ongeveer 113 van de grootste geldschieters van het land de kosten zullen dragen van het aanvullen van de 16 miljard dollar die het agentschap als gevolg van de crisis heeft genomen.

De zorgen van de banksector overschaduwden de gegevens waaruit bleek dat de Amerikaanse werkloosheidsaanvragen vorige week naar het hoogste punt in 1-1/2 jaar stegen, wat wijst op steeds groter wordende scheuren op de arbeidsmarkt, die samen met de dalende inflatie de Federal Reserve in staat zouden kunnen stellen verdere renteverhogingen een halt toe te roepen volgende maand.

De rapporten leverden verder bewijs dat de economie aan kracht verloor.

“Er is een toenemend gevoel dat de rentetarieven later dit jaar lager zullen zijn. Zonder de onzekerheid over het schuldplafond zou de markt naar nieuwe hoogtepunten gaan”, zegt David Russell, vice-president marktinformatie bij TradeStation.

Markten kijken met spanning uit naar updates over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond van 31,4 biljoen dollar, terwijl het land zich haast om een ​​ongekende wanbetaling te voorkomen.

“Feit is dat niemand echt weet wat hij ervan moet denken. De Amerikaanse staatsschuld is verweven met ons hele financiële systeem, dus het is echt onmogelijk om te weten wat er zal gebeuren in het geval van een faillissement”, voegde Russell eraan toe.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen drong er bij het Congres op aan de federale schuldlimiet te verhogen en waarschuwde dat een wanbetaling ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor de wereldeconomie.

Om 12:20 ET was de S&P 500 253,51 punten, of 0,76%, gedaald tot 33.277,82, de S&P 500 was 11,99 punten, of 0,29%, gedaald tot 4.125,65, en was 9,68 punten, of 0,08%, gestegen tot 12.316,12.

De Nasdaq kreeg een boost door een stijging van 5% in aandelen van Alphabet (NASDAQ:) Inc nadat Google woensdag meer kunstmatige-intelligentieproducten had uitgerold om de concurrentie van Microsoft Corp (NASDAQ:).

De S&P 500-index voor communicatiediensten, waarin het aandeel is ondergebracht, steeg met 2,1% en bereikte het hoogste punt in bijna negen maanden en was een van de weinige stijgers op die dag.

Tapestry (NYSE:) Inc steeg met 8,6% toen het zijn jaarlijkse winstprognose verhoogde.

Dalende emissies waren in de minderheid dan vooruitgang voor een ratio van 2,76 tegen 1 op de NYSE en voor een ratio van 1,85 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index registreerde vier nieuwe hoogtepunten in 52 weken en 13 nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 48 nieuwe hoogtepunten en 161 nieuwe dieptepunten noteerde.

Plaats een reactie