Doel: Binnen 5 jaar naar portfolio van €100.000

laatste update: 05-2023


In deze video wil ik bespreken hoe ik mijn dividend avontuur aanpak, welke stippen ik op de horizon heb staan als doelen.

De review van Bart ( @beleggenvandezitbank8085 ) :

Volg mijn portfolio:

Volg mijn twitter:

#passiefinkomen #dividend #fire #investeren

30 gedachten over “Doel: Binnen 5 jaar naar portfolio van €100.000”

 1. Leuke video weer. Spijtig ben ik al wat ouder en laat begonnen. Wou dat ik nu al financieel vrij was, maar dat duurt nog 15 jaar 😢 ben nu bezig voor mijn kinderen iets te maken waarop zij kunnen bouwen.

 2. Graag gedaan en super concreet doel mooi om naartoe te werken en ik volg je reis 😀

 3. Toevallig ik kocht ook op 26-8-21 mijn 1e aandeel😂 hele leuke videos heel motiverend

 4. Mooi doel! Hou je ons de komende jaren op de hoogte? 😁

  Bijna 1.000 abonnee’s! Lekker bezig 💪🏻

 5. leuke video heb je naar volkswagen groep al eens gezien geven ook goede dividend

 6. Grappig hoor, mijn doel is ook 100K. 15% rendement incl dividend per jaar. Netals jij koop ik ook dividend aandelen maar kijk ik oor naar aandelen met hoge volatiliteit. Heb deze week 100 aandelen AMG gekocht voor 3800. Vervolgens December Call 38 verkocht voor 500eur. Hiermee realiseer ik 13% in half jaar als AMG gelijk of hoger is aan 38 in december. Als aandelen dalen tot 33 heb ik nog steeds geen verlies op de positie.

 7. Goed bezig, haha je hebt me weer volop in de aandelen gekregen hoor. Zelfs als ik wat prive wilt kopen denk ik nu, zal ik dit wel kopen of zal ik er toch wat shell aandelen ofzo van bij kopen😂😂

 8. Mooie video weer Paul,, keep 'em coming.
  Heb mijn eerste aandelen in een REIT gekocht, Realy Income. Nu 4 dollar per maand dividend 😉

 9. Tof weer paul, dat doel kan je zeker gaan behalen! Wij doen ook aan wat hoger dividend beleggen. En gemixt met NN group, verizon etc. Zit je ook gemiddeld op 7-10% rendement.

  Vraagje: zou je nog keer filmpje willen maken met belastingen. Waar je bijv rekening mee kan houden. Is wel interessant.

 10. Dividend is een sigaar uit eigen doos. Dat schijnt niemand te snappen. Dividend is een grote scam, net zoals ETF's. Ik heb al heel wat portos van mensen gezien, nog nooit iemand gezien die op LT winst stond met ETF's… Een wassen neus is het.

 11. Iedereen DCA't zichzelf het graf in. Alleen DeGiro wordt er echt beter van.

 12. Ik kwam nog dit aandeel tg wat joi mss interesseert TFC Truist Financial Capital soort mini JP Morgan zegt men

 13. Ben je van plan om niets te verkopen? Stel voor een aandeel stijgt binnen 5jaar met 100%. Daarna zakt die met 50% dan kan je beter goede winst nemen om wat te verkopen?

 14. Heb mijn spaarplan aangepast van Bux: ASR, BMW, BESI, NN Group, Verizon, KPN, UNILEVER, SHELL, JOHNSON EN JOHNSON en toch maar 3M ook (kon geen beter dividend aandeel vinden in in de industrie sector). Hoe kijk jij tegen BMW dividend Yield klimt weer nu, heeft 3 jaar geschommeld. Maar denk kwa automotive wel het beste dividend aandeel? Of ken jij nog een beter?

 15. Leuk om te zien hoe je zo doelgericht te werk gaat. Probeer alleen niet al teveel focus op het hoge dividend te leggen, op de lange termijn gaan de bedrijven die je nu wat naar achter plaatst in je doel voor de 100K je harder helpen bij het halen van je doelen dan degene met nu een hoog dividend rendement. Voorbeeldje, ik heb in 2016 m’n eerste aandelen MSFT gekocht voor 56 euro met 1,44 dividend per aandeel. Het dividend is in de 7 jaar sindsdien verdubbeld en de waarde van het aandeel is keer 6 gegaan, oftewel dat helpt dan weer aardig bij je 1e doel van 100K. Het blijft altijd zoeken naar een goede balans tussen hoog dividend en groei, maar bedrijven met een goed track record aan dividend verhogingen en een business met goede cashflows gaan je op termijn belonen.

 16. Wat vind je van Trading 212 vind het platform ideaal om makkelijk je eigen etf samen te stellen van 50 bedrijven.

 17. Paul, een vraagje, wat denk jij van het dividend van Assa Abloy AB ? Is nog meer dan Altria toch?

 18. Hoi Paul, nooit overwogen om een portefeuille te maken gefocust op groei met een redelijk risico. Zo’n portefeuille aan te houden tot je op een bedrag van €500.000 tot €700.000 komt. Dividend vind ik zelf pas aantrekkelijk bij bedragen vanaf €100.000.

 19. Goede Video. Mag ik vragen waarom je niet bijvoorbeeld investeert in vastgoed met een gegarandeerd rentepercentage? Bijvoorbeeld garageboxen en dergelijke

  Groetjes Teun

 20. Misschien handig voor jou om een extra inkomsten bron erbij te doen zeg maar en dan kan je extra investeren

 21. Het verhaal dat de eerste 100.000 het moeilijkst is doet mij hier aan denken:
  Mijn inleg is momenteel 500 per maand, binnenkort kan ik richting de 800 per maand. Dan ben ik ongeveer over 10 jaar bij de 100.000.
  Op mijlpaal 10.000 heb ik 500/jaar dividend, een soort dertiende maand extra als inleg, dat is lekker maar nog niet significant.
  Op mijlpaal 50.000 wordt dit al 2.500/jaar extra, dat is al 5x de originele maandelijkse inleg en meer dan 3x de verhoogde inleg, dat compounden gaat al een stuk sneller.
  De 100.000 geeft mij al 5.000 per jaar en dat is al bijna evenveel als de inleg waar ik mee begon. 100.000 zie ik dan ook als het kantelpunt wanneer je geld echt voor je gaat werken.

 22. De meest enthousiaste YouTube'r van Nederland 🤗Bedankt weer… En ik ga die bankhanger ook volgen 🤙🏻

 23. Heey Paul, wat vind je van Rabobank certificaten met "gegarandeerd" 6,5 % per jaar ?

 24. Goed bezig weer Paul. Ik kijk uit naar je volgende video's! Zelf ben ik ook dividendbelegger, waarbij ik ook focus op bedrijven met een hoog div rendement. Maar wel een groeiend dividend. Daar hoort PostNL dus zeker niet bij ;).

 25. Ik volg jou sinds kort maar ik vind dit wel een mooie manier van beleggen ipv in een ETF en volgende maand weer.. ik had misschien nog een tip om naar APERAM SA te kijken, heeft dezelfde dividenduitkeringen maanden als Johnson&Johnson maar is goedkoper en ook een zeer intressant bedrijf! Kortom goede video weer en kijk weer uit naar je volgende video

Reacties zijn gesloten.