DIVIDEND INKOMSTEN UPDATE JANUARI 2023 – €46.000 DIVIDEND AANDELEN PORTEFEUILLE BIJ DEGIRO in 2023

laatste update: 03-2023


In deze video laat ik je zien hoeveel dividend inkomsten ik had in de maand JANUARI 2023 van mijn aandelen portefeuille bij DEGIRO. Daarnaast neem ik je mee door de portefeuille en vertel ik welke aandelen ik GEKOCHT en VERKOCHT. Mijn beleggingsdoel is het behalen van een inkomen van €1000 per maand uit dividend aandelen.

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op mijn beleggingsavontuur op weg naar financiële onafhankelijkheid.
Dat hoop ik te bereiken door te investeren en te beleggen in dividend aandelen zodat ik er uiteindelijk van kan leven.

De Dividend Tracker die ik gebruik in mijn video’s is hier te downloaden (tegen een kleine vergoeding):

——————-
Je kunt me ook volgen op Instagram:

——————-

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
Ik ben geen financieel adviseur en de content op dit Youtube kanaal is geen financieel advies.
De informatie en tips in deze video zijn gebaseerd op persoonlijke ervaring en dienen enkel een vermakend karakter. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen.

23 gedachten over “DIVIDEND INKOMSTEN UPDATE JANUARI 2023 – €46.000 DIVIDEND AANDELEN PORTEFEUILLE BIJ DEGIRO in 2023”

 1. Spotify, slechte cijfers!
  Minder winst van advertenties, veel meer kosten, meer schulden…
  Enorme trap om enkel naar de groei van abonnees te kijken, als mensen geen geld meer hebben om hun eten te betalen, dan zouden ze ook snel hun abonnement opzeggen.
  Ik wacht af tot het voorjaar, momenteel is alles onzeker.
  Wat als de Fed straks de rente omhoog brengt met 50 basis punten…
  Ik heb de laatste weken (iets te vroeg) winst genomen.

 2. Ik ontving in januari €30,37 en ben nu precies een jaar bezig en vorig jaar januari had ik 0

 3. Goedemorgen! Welke reits zou je persoonlijk aanraden? Ik ben op zoek naar reits voor de lange termijn met stabiele financiën welke een mooi dividend kunnen opleveren, realty income en medical properties en digital realty trust lijken mij interessant

 4. Leuke update! Was geen verkeerde maand. Ik ontving in januari rond de € 20,- dividend in mijn dividendportfolio. Maar m'n groei portfolio heeft ook een mooi resultaat behaald.

 5. Ik zie dat je Armour hebt uitgebreid en dat het inmiddels zo'n 15% van je portefeuille is. Heb je daar geen schrik voor? 20% dividend is mooi, maar er schijnen nogal wat rode vlaggen te zijn als je dit aandeel verder onderzoekt…

 6. Mijn oog viel er ook op dat je margin gebruikt op je account. Ik snap dat dat interessant was toen de rente heel laag stond, maar inmiddels betaal je bij DeGiro 4,9%. Dan moet je serieuze winst maken na aftrek van dividendbelasting (en eventueel vermogensrendementsheffing). Waarom heb je hiervoor gekozen? Heb je dit wellicht in een eerdere video uitgelegd?

 7. dus ZIM gaat voor het eerst dividend uitkeren? ikzelf heb geen positie daar en zal eerst goed DYOR moeten doen naar dit aandeel

 8. tjah, 500 euro per maand dividend.. maar ik zie dat je met margin handelt. Wat hou je over als je de kosten van het geleende geld eraf haalt ?

  en hoe zit het met waardedaling van je portfolio ? volgens mij zijn er beter manieren om inzicht te krijgen in je rendement.

 9. Mooie video. Wellicht leuk om een keer een video te maken over de toekomstige box 3 heffing per 2026 en welke impact dit heeft op je dividend portfolio strategie.

 10. Hey! Ik ben net nieuw met dividend beleggen. Ik heb een vraag, waar op het platform van DEGIRO kan je zien hoeveel dividend een aandeel uitkeert? En is het ook mogelijk te handelen in aandelen die 15 minuten vertraging hebben?

 11. Mooie update weer! Zelf 30.52 in januari. Wordt langzaam meer haha. Vraagje: wat wordt je doel als je de 1000 per maand hebt gehaald? De reis stopt dan nog niet hoop ik. Nieuw bedrag bedenken om na te streven als maandelijks dividend?

 12. Goed filmpje!

  Kan je misschien iets vertellen over valuta w/v? Ik heb ook Armour en mijn gerealiseerde w/v is in de plus alleen mijn valuta w/v dik in de min. Weet jij daar het fijne van?

 13. Hele goede toelichting, zeer leerzaam. Zou jij jouw div tracker EXC bestand willen delen of is die te koop? Bedankt

 14. Waar moet je allemaal rekening mee houden met het kiezen van de juiste dividend aandelen?

 15. Yo kerel ik zie dat je -14000 leent bij Degiro. Hier betaal je maandelijks rente over he. Dus dat is een stuk meer dan al je dividend bij elkaar. Zou daar even goed naar kijken als ik jou was

 16. In januari €99.44 netto mogen ontvangen. Helft ervan door het special dividend van Volkswagen. Altijd leuk meegenomen. Vorig jaar €27.44 in januari gehad.

 17. Jij hebt, net als ik, veel Amerikaanse aandelen. Loont het misschien om bij DEGIRO te switchen van Autofx naar handmatig? Zodat je voortaan aandelen in USD kunt kopen.

 18. ik hoor nergens een waarom je aankoopt. Zim vind ik erg dom, ik hoop dat je goed onderzoek hebt gedaan, maar bij zim niet volgens mij.

 19. Leuke update. Als de groeiaandelen het weer beter gaan doen, dan zullen de dividend aandelen wel weer een stuk zakken, maar ja; dat gaat toch op en neer. Het vervelende vind ik dat dividend niet zeker is. Unibail Rodamco vond ik ook een mooi dividend aandeel (9 % per jaar) totdat ze besloten drie jaar geen dividend uit te keren omdat het slecht ging.

 20. Hey leuke video. Heb je zo niet veel transactie kosten ? Groetjes

Reacties zijn gesloten.