DIVIDEND INKOMSTEN UPDATE DECEMBER 2022 – €43.500 DIVIDEND AANDELEN PORTEFEUILLE BIJ DEGIRO

laatste update: 01-2023


In deze video laat ik je zien hoeveel dividend inkomsten ik had in de maand DECEMBER van mijn aandelen portefeuille bij DEGIRO. Daarnaast neem ik je mee door de portefeuille en vertel ik welke aandelen ik GEKOCHT en VERKOCHT. Mijn beleggingsdoel is het behalen van een inkomen van €1000 per maand uit dividend aandelen.

Ik zou het leuk vinden als je mij volgt op mijn beleggingsavontuur op weg naar financiële onafhankelijkheid.
Dat hoop ik te bereiken door te investeren en te beleggen in dividend aandelen zodat ik er uiteindelijk van kan leven.

De Dividend Tracker die ik gebruik in mijn video’s is hier te downloaden (tegen een kleine vergoeding):

——————-
Je kunt me ook volgen op Instagram:

——————-

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
Ik ben geen financieel adviseur en de content op dit Youtube kanaal is geen financieel advies.
De informatie en tips in deze video zijn gebaseerd op persoonlijke ervaring en dienen enkel een vermakend karakter. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen.

18 gedachten over “DIVIDEND INKOMSTEN UPDATE DECEMBER 2022 – €43.500 DIVIDEND AANDELEN PORTEFEUILLE BIJ DEGIRO”

 1. mooie en eerlijke video, probeer eens te kijken naar technische analyse op basis van horizontale levels op de hogere tijdsframe. dan worden je aankoop en verkoop gunstiger

 2. Ik ontving in december €57 dividend en totaal €228 in mij eerste jaar ondanks dat ik in de min sta ga ik gewoon door en aan gezien ik nu 20 ben denk ik dat het in mijn lange looptijd ver kan schoppen en bedankt voor de motivatie en leuke vidios

 3. Wat is de reden dat je bij deGiro blijft en niet overstapt naar Lynx/Interactive Brokers om meer Amerikaanse hoog dividend fondsen zoals Preferente aandelen en Closed end Funds toe te voegen aan je portefeuille?

 4. Hoi, ik zie dat je een saldo van -9.000 hebt bij je EUR. De waarde is negatief en dat betekent dat je geld leent van DeGiro. Hoe is dit ontstaan? Gr.

 5. Erg tof om te zien dat het dividend steeds stijgt en het beginnen echt serieuze bedragen te worden, ik ben 21 en heb uitgerekend dat ik uit kom op €13,00 gemiddeld dividend per maand afgelopen jaar. Ik vind dividend aandelen erg aantrekkelijk, echter denk ik dat ik komend jaar mij meer ga focussen op dividend ETF's.
  Ik sta 20% in de min met mijn portfolio en alhoewel dit geen ramp is ben ik er achter gekomen dat ETF's beter bij mij past.
  |Ik begrijp dat je bij TDIV de dividendbelasting kan terugvorderen? Enig idee hoe dat in elkaar werkt?

 6. Waarom zet je die 4 kop nie in, je wil toch die 9 kop terug maken

 7. Hoe bepaal je welke aandelen je bij koopt? Ik zelf richt me op de Nederlandse beurs en ik koop de aandelen die procentueel het meeste dividend opleveren. En als het dividend geweest is verkoop ik ze weer, tenzij ze op verlies staan natuurlijk. Op deze manier krijg ik over mijn bedrag dividend van verschillende bedrijven, door op het juiste moment het juiste aandeel te bezitten. Daardoor had ik in 2022 400 euro aan dividend over een portefeuille van 7000 euro.

 8. Het sneeuwballetje begint al een kleine lawine te worden. Goed bezig, mooi overzicht!

 9. Dividend tikt heerlijk aan! MPW houd ik ook aan, ook al val ik onder de Belgische dividendbelastingen. Ik mag dus niet te veel dividendaandelen in mijn portfolio houden met mijn beleggingshorizon.

 10. Netjes! Leuk om te horen dat je in 2023 ook wat meer in ETFs wil gaan zitten. Ik ben fan van ETFs, dus ben benieuwd welke er voorbij gaan komen.

 11. Kan je een video maken over ZIM Integrated Shipping Services Ltd? Want hoe kan het dat dit bedrijf bijna net zoveel dividend geeft als dat het aandeel waard is?

 12. Wauw, Zim doet er echt wel een serieus schepje bovenop! Jammer van zijn waardeverlies echter. Ik heb enkele aandelen ervan gekocht maar wil er nu wat bijkopen om een gunstiger GAK te bekomen. Hier was het €40 in december ; voor januari staat o.a. Devon en Medical Properties in de wacht.

 13. Is bij jou de variabele dividenduitkering van Devon ook simpelweg verdwenen zonder uitbetaling. Ik had er aanvankelijk 2 gepland zien staan, maar uiteindelijk heb ik 1 betaling ontvangen en is de andere uit de planning verdwenen.

 14. Mooi om te zien hoe snel je opbrengsten groeien. De sneeuwbal is mooi zichtbaar en gaat sneller dan ik had verwacht. Ik had in december zelf 37,51 en over het hele jaar €350,79. Hier ben ik ook al enorm blij mee want het is tenslotte gratis geld om weer te investeren. Hoeveel investeer je gemiddeld per maand ?

 15. Bijna 25% margin op een account met ontiegelijk veel yieldtraps. Ik zou je aanraden om je eens beter in beleggen te gaan verdiepen. De kans dat dit account failliet zal gaan is vrij groot. Zeker met al die troep aandelen in deze bearmarkt.

 16. In december had ik €92 netto en over 2022 had ik totaal : €633,71

Reacties zijn gesloten.