Dit is hoeveel geld Amerikanen verliezen als onbetaalde mantelzorgers

laatste update: 03-2023


Volgens een nieuw AARP-rapport offeren Amerikanen veel op als ze mantelzorger worden – inclusief 600 miljard dollar aan onbetaald werk.

Mantelzorg kost geld, tijd en fysieke en emotionele energie. Mantelzorgers geven soms hun eigen inkomen op, bijvoorbeeld door over te stappen naar deeltijdwerk, tijdelijk uit dienst te gaan of eigen uitgaven te betalen voor hun dierbaren. De tol kan verwoestend zijn voor hun eigen welzijn op de lange termijn, omdat ze hun eigen pensioenplanning kunnen verwaarlozen om voor hun dierbaren te zorgen.

De schatting van $ 600 miljard in het AARP-rapport omvat geen contante kosten of gederfde lonen, aldus de organisatie, en is $ 130 miljard meer dan in het laatste rapport dat in 2019 werd gepubliceerd. Het cijfer is gebaseerd op 38 miljoen zorgverleners die besteedden vanaf 2021 gemiddeld 18 uur per week aan het optreden als zorgverlener.

Zien: U kunt binnenkort mantelzorger worden en het niet eens weten

Mantelzorgers hebben meerdere rollen. Ze kunnen dagelijkse taken uitvoeren, zoals helpen met boodschappen doen, recepten ophalen en het huis schoonmaken. Anderen regelen ook de financiën, vervoeren hun familieleden naar doktersafspraken en communiceren met zorgverleners en verzekeringsmaatschappijen over de wensen en medische behoeften van hun dierbaren.

Lezen: Mijn moeder moet naar een verpleeghuis. Hoe krijg ik haar de zorg die ze nodig heeft?

De pandemie heeft veel aspecten van mantelzorg veranderd, waaronder een postpandemische afname van directe zorgopties, minder bezoeken aan verpleeghuizen tijdens beperkingen en de waarschijnlijkheid dat familieleden meer verantwoordelijkheden op zich namen voor de zorgbehoeften van hun oudere dierbaren. Volgens het AARP-rapport brachten ongeveer vier op de tien mantelzorgers tijdens de pandemie meer tijd door in deze rollen – mantelzorgers van 40 jaar en jonger waren degenen die meer geneigd waren om meer uren zorg te verlenen dan die van dezelfde leeftijd in de afgelopen jaren.

Mantelzorgers hadden tijdens de pandemie ook te maken met financiële problemen, zoals het niet kunnen betalen van zorg of onderbrekingen in hun loopbaan.

Zie ook: ‘Elke verzorger in de wereld zal een burn-out voelen’ – hoe je voor jezelf kunt zorgen terwijl je voor anderen zorgt

De vooruitzichten voor mantelzorgers lijken niet veelbelovend, gezien het aantal oudere gezinsleden versus hun jongere tegenhangers, meldde AARP. Tegen 2034 zullen er meer volwassenen van 65 jaar en ouder zijn dan kinderen onder de 18, en het aantal familieleden dat kan optreden als verzorger voor hun oudere dierbaren zal blijven dalen. Ondertussen zullen veel volwassenen deel gaan uitmaken van de ‘sandwichgeneratie’, waar ze zowel voor oudere familieleden als voor hun kinderen zorgen.

Plaats een reactie