Disney staat op het punt zijn ‘grootste beslissing tot nu toe’ over de toekomst van ESPN onder ogen te zien

laatste update: 06-2023


Walt Disney Co. staat op het punt “misschien wel de grootste beslissing tot nu toe” te nemen, aangezien het een toekomst voor ESPN in kaart brengt, en de weg voorwaarts kan volgens een analist in eerste instantie een rotsachtige weg zijn.

Macquarie’s Tim Nollen downgraded Disney shares
DIS,
-2,57%
tot neutraal van outperform Friday, schrijvend dat Disney voor een lastige balans staat terwijl het ESPN probeert op te zetten voor de nieuwe realiteit van de media. De downgrade komt nadat The Wall Street Journal een dag eerder meldde dat Disney zich “actief aan het voorbereiden” was op een toekomst waarin het de vlaggenschip ESPN-service als een stand-alone streamingdienst zou aanbieden.

“Dit is onvermijdelijk, en het is moeilijk voor te stellen hoe het soepel zal verlopen: forse verliezen die worden verondersteld in de betaaltelevisiebundel zullen moeten worden gecompenseerd door sterke aanmeldingen van abonnees tegen een vermoedelijk hoge prijs, en voordat Disney er zelfs maar is, heeft het om voorwaarden te onderhandelen met exploitanten van betaaltelevisie over inhoud en met de competities over kosten voor streamingrechten, ‘schreef Nollen.

Disney biedt al de streamingdienst ESPN + aan, maar dat omvat niet de toegang tot de vlaggenschipprogrammering die via het traditionele kabelkanaal wordt uitgezonden.

Nollen verwacht dat Disney er uiteindelijk in slaagt om de kern-ESPN over te zetten naar streaming, hoewel het in de tussentijd minstens een jaar of twee pijn kan vergen.

Hij maakt zich zorgen over andere factoren die ook op Disney-aandelen kunnen wegen. Ten eerste boekt het bedrijf vooruitgang bij het beperken van operationele verliezen voor zijn streamingactiviteiten, maar hij denkt dat “voorafgaande begeleiding van DTC [direct-to-consumer] het behalen van winstgevendheid tijdens FY’24 is nu misschien van tafel.”

Zie ook: Disney schrapt plannen voor een investering van ongeveer $ 1 miljard in een nieuwe bedrijfscampus in Florida

Nollen merkte op dat Disney er nu waarschijnlijker uitziet om het eenderde belang van Comcast Corp. in Hulu uit te kopen om de volledige eigendom van de dienst over te nemen. Die ontwikkeling, die naar verwachting begin volgend jaar zal plaatsvinden, “samen met een langzamer tempo van sub-addities (Disney+ verliest mogelijk subs voor het derde kwartaal op rij in [the fiscal third quarter]) kan een rol spelen bij uitgebreide DTC-bedrijfsverliezen daarbuiten [fiscal 2024],” Nollen wrote.

Hij merkte verder op dat de groei voor Disney’s parkactiviteiten “vanaf hier zal vertragen, waardoor een recente steun wordt weggenomen”.

Disney-aandelen zijn vrijdagmiddag meer dan 2% gedaald.

Ook op MarketWatch: Disney’s Star Wars: Galactic Starcruiser-ervaring loopt ten einde — dit is wat je moet weten als je een reis hebt geboekt

Plaats een reactie