Disney, Meta Platforms, Lucid Motors, Roblox en meer

laatste update: 12-2022


Disney World vierde in april 2022 zijn 50e verjaardag.

Aaronp/bauer-griffin | Gc-afbeeldingen | Getty Images

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Disney — Aandelen van de mediagigant daalden met meer dan 11% nadat de kwartaalresultaten van het bedrijf de verwachtingen van Wall Street over omzet en winst niet haalden, aangezien zowel de parken als de mediadivisies slechter presteerden dan de schattingen. Disney waarschuwde dat de sterke streaminggroei voor zijn Disney+-platform in de toekomst kan afnemen. Chief Financial Officer Christine McCarthy temperde de verwachtingen van beleggers voor het nieuwe fiscale jaar en voorspelde een omzetgroei van minder dan 10%.

Metaplatforms — Het aandeel steeg met 8% nadat het bedrijf aankondigde dat het meer dan 11.000 werknemers zou ontslaan. In een brief aan het personeel zei CEO Mark Zuckerberg dat hij “enkele van de moeilijkste veranderingen deelt die we in de geschiedenis van Meta hebben aangebracht”. Analisten bij UBS werden aangemoedigd door de aankondiging van Meta.

DR Horton — De huizenbouwer klom met meer dan 6% ondanks de rapportering van zwakker dan verwachte resultaten voor het vierde kwartaal. Het bedrijf verdiende $ 4,67 per aandeel op $ 9,64 miljard aan inkomsten. Analisten ondervraagd door Refinitiv rekenden op 5,09 dollar per aandeel op 9,97 miljard dollar aan omzet. De netto-orders en orderportefeuille van DR Horton waren echter hoger dan verwacht, en de vooruitzichten voor het eerste kwartaal waren ongeveer in lijn met de schattingen, aldus StreetAccount.

Handtekening Bank — Aandelen van de cryptobank verloren 6% te midden van de uitverkoop in cryptocurrencies en crypto-aandelen, terwijl beleggers de gevolgen van de liquiditeitscrisis verteerden die Binance, de grootste beurs ter wereld, ertoe bracht aan te bieden om rivaliserende FTX te redden.

Nieuws Corp — Aandelen daalden met 5% nadat het bedrijf een kleine misser op zijn fiscale winst in het eerste kwartaal rapporteerde, vergeleken met de schattingen van FactSet. NewsCorp boekte inkomsten die ook onder de schattingen lagen.

Slimme technologieën — Het webtechnologiebedrijf steeg met 7% nadat Akamai beter dan verwachte winsten voor het meest recente kwartaal van $ 1,26 per aandeel rapporteerde. Analisten rekenden volgens FactSet op $1,22 per aandeel. Ook de omzetcijfers overtroffen de verwachtingen.

Bevestigen — Het aandeel kelderde met 18% nadat Affirm teleurstelde over de verwachtingen van de winst per aandeel en zwakker dan verwachte verwachtingen uitgaf voor het fiscale tweede kwartaal.

Upstart Holdings — Het AI-gestuurde leenplatform zakte met 11% nadat het bedrijf een zwakker dan verwachte omzetprognose voor het huidige kwartaal had uitgebracht, daarbij verwijzend naar uitdagende economische omstandigheden.

AMC-entertainment — Aandelen daalden met 9,8% nadat het bedrijf opnieuw een kwartaalverlies rapporteerde naarmate de operationele kosten stegen. Het bedrijf verloor echter minder per aandeel dan verwacht en versloeg de Wall Street-prognose voor inkomsten. Het rapport van dinsdag komt na jaren van strijd voor de bioscoopketen toen de pandemie leidde tot een toename van releases die rechtstreeks naar streamingdiensten gingen.

Lucide Groep – Aandelen van de RV-maker verloren bijna 18% nadat het bedrijf een verlies in het derde kwartaal rapporteerde en zei plannen te hebben om $ 1,5 miljard op te halen door middel van aandelenverkoop om de activiteiten van de fabrikant van elektrische voertuigen te financieren.

SeaWorld Entertainment — Het aandeel daalde met 8% nadat het bedrijf een lager dan verwachte winst rapporteerde of $ 1,99 per aandeel op omzet of $ 565 miljoen. Analisten rekenden op 2,13 dollar per aandeel bij een omzet van 606 miljoen dollar.

HanesMerken — De aandelen van de kledingmaker waren 7% lager nadat Hanes de omzetverwachtingen van analisten voor het derde kwartaal had gemist, aldus StreetAccount. Het bedrijf boekte een omzet van $ 1,67 miljard, vergeleken met prognoses van $ 1,71 miljard.

Roblox — Aandelen kelderden meer dan 15% nadat het bedrijf een groter verlies rapporteerde dan verwacht voor het derde kwartaal. Het videogamebedrijf had een verlies per aandeel van 50 cent, tegen 35 cent die analisten hadden verwacht, aldus Refinitiv. Roblox versloeg echter de inkomsten uit boekingen.

Haken — Aandelen stegen met 2,6% nadat Evercore ISI het bedrijf opwaardeerde om beter te presteren en zijn prijsdoel opvoerde, waarbij wordt gezegd dat aandelen het komende jaar met 18% kunnen stijgen. De upgrade komt omdat Evercore ziet dat Kroger goed gepositioneerd is om te winnen, aangezien hoge inflatie consumenten ertoe aanzet minder uit te geven in restaurants en meer in supermarkten. Ook de fusie van de keten met Albertsons zou het aandeel een boost kunnen geven.

— Yun Li, Carmen Reinicke, Jesse Pound, Alexander Haring, Sarah Min, Michelle Fox en Ashley Capoot van CNBC hebben bijgedragen aan de rapportage

Plaats een reactie