Disney, Carvana, Diamondback Energy en meer in 2023

laatste update: 10-2023


Een artiest verkleed als Mickey Mouse vermaakt gasten tijdens de heropening van het themapark Disneyland in Anaheim, Californië.

Bloomberg | Bloomberg | Getty Images

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Disney — De aandelen stegen met 5% nadat het bedrijf Bob Iger had herbenoemd als CEO, met onmiddellijke ingang en 11 maanden nadat hij Disney had verlaten. Bob Chapek, de zorgvuldig uitgekozen opvolger van Iger die in februari 2020 tot CEO werd benoemd, is tijdens zijn ambtsperiode onder vuur komen te liggen vanwege verschillende beslissingen die hebben geleid tot een daling van de aandelenkoers van Disney en zwakker dan verwachte winsten.

MongoDB — De aandelen van de aanbieder van het databaseplatform daalden met 8% nadat Morgan Stanley ze had verlaagd van overwogen naar gelijk gewicht en voorspelde dat het bedrijf op korte termijn te maken zal krijgen met uitdagingen rond voorzichtige bedrijfsuitgaven.

caravan — De aandelen van het bedrijf in gebruikte auto’s daalden met 13% nadat Argus het aandeel had verlaagd om te verkopen vanuit de wachtstand. De firma Wall Street zei dat het bedrijf een deel van zijn concurrentievoordeel lijkt te hebben verloren, aangezien veel traditionele dealers de online verkoop hebben uitgebreid.

Muntbasis — Coinbase-aandelen daalden ongeveer 9% samen met de prijzen van cryptocurrency in de nasleep van het faillissement van rivaliserende FTX. Een analist van de Bank of America zei onlangs ook dat, hoewel Coinbase geen zoveelste FTX is, het nog steeds met tegenwind kampt te midden van algemene scepsis over de cryptocurrency-markt.

Chinese aandelen — De groeiende bezorgdheid over Covid in China woog op de Aziatische markt. De Shanghai-composiet en de Shenzhen-componentenindex beiden daalden 0,4%. Drie mensen stierven in het weekend nadat ze Covid hadden opgelopen, de eerste sterfgevallen door het virus die het vasteland van China heeft geregistreerd sinds mei, toen Shanghai nog steeds op slot was.

Energieaandelen – Energieaandelen waren de grootste verliezers in de S&P 500-middag nadat de olieprijzen daalden tot hun laagste niveau sinds begin januari, na een rapport van Wall Street Journal dat Saudi-Arabië en andere olieproducenten van de OPEC een productieverhoging bespreken. De Saoedische minister van Energie heeft het rapport ontkend. Nog altijd, Diamondback-energie en Halliburton daalde respectievelijk met 4% en 2,9%. Marathon-olie verloor 2,9%. Hess, Devon energie, Westers en APA Corp elk daalde meer dan 2%.

Williams-Sonoma, RV — De aandelen van Williams-Sonoma en RH daalden respectievelijk met 3,2% en 5%, nadat beide door Barclays waren verlaagd van overgewicht naar gelijk gewicht. Analist Adrienne Yih, die ook de prijsdoelstellingen van beide woninginrichtingsretailers verlaagde, noemde een doorsijpelend effect op de uitgaven voor woningmeubels van de verzwakkende huisvestingscyclus.

Imago BioSciences — De aandelen van de ontwikkelaar van kankergeneesmiddelen stegen met 105% nadat Merck ermee instemde het bedrijf te kopen in een deal ter waarde van $ 1,35 miljard. Het aandeel van Merck steeg tijdens de middaghandel licht.

Intel — Aandelen daalden met meer dan 2% nadat Cowen Intel had gedegradeerd van outperform naar marktpresteren, volgens StreetAccount.

– Yun Li, Michelle Fox, Samantha Subin en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie