Diervoederfabrikant Alphia onderzoekt verkoop

laatste update: 06-2023©Reuters.

Door Abigail Summerville

NEW YORK (Reuters) – Alphia onderzoekt opties, waaronder een verkoop die de huisdiervoerfabrikant, eigendom van private equity, zou kunnen waarderen op meer dan $ 1 miljard, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.

Alphia, dat eigendom is van JH Whitney & Co en is ontstaan ​​uit de fusie van premium petfoodfabrikanten CJ Foods Inc en American Nutrition Inc in 2020, werkt samen met investeringsbank Goldman Sachs-groep Inc (NYSE:) om een ​​mogelijke verkoop te onderzoeken, aldus de bronnen.

De bronnen, die om anonimiteit verzochten aangezien de zaak vertrouwelijk is, waarschuwden dat geen enkele deal zeker is en dat JH Whitney ervoor zou kunnen kiezen om Alphia te behouden.

Goldman weigerde commentaar te geven. Alphia en JH Whitney reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

In de afgelopen jaren hebben petfoodbedrijven genereuze multiples van potentiële kopers weten aan te trekken, te midden van een wereldwijd tekort aan petfood als gevolg van een toegenomen vraag en problemen met de toeleveringsketen.

Opmerkelijke deals in de afgelopen jaren zijn onder meer Generaal Molens Inc (NYSE:)’s overname van Blue Buffalo Pet Products Inc voor bijna $8 miljard, Mars Petcare’s overname van Champion Petfoods en Clearlake Capital Group’s overname van Wellpet.

Alphia is ook eigenaar van de fabrikant van diervoedingsproducten LANI, voorheen bekend als Lortscher’s Animal Nutrition, en Veracity Logistics.

Plaats een reactie