De voorraad van Bed Bath & Beyond stijgt als wraak op de meme-aandelen die AMC optilt in 2023

laatste update: 03-2023


Bed Bath & Beyond Inc. voerde maandag wraak op de meme-aandelen, met aandelen die 92% stegen, maar de aandelen draaiden hard om tijdens de handel na sluitingstijd toen leidinggevenden plannen aankondigden om converteerbare aandelen te verkopen om uit een wanbetaling te komen.

Bed Bad & Verder BBBY,
+92,13%
zal proberen converteerbare preferente aandelen te verkopen, evenals warrants om gewone aandelen en converteerbare preferente aandelen te kopen. Het bedrijf verwacht met de verkoop ten minste 225 miljoen dollar op te halen, maar hoopt op meer dan 1 miljard dollar. Serie A preferente aandelen in toekomstige termijnen, uitgaande van bepaalde voorwaarden [sic] zijn ontmoet.”

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission op maandag maakte Bed Bath & Beyond bekend dat JPMorgan Chase & Co. JPM,
+0,59%
en andere schuldeisers waren overeengekomen om met de detailhandelaar samen te werken als deze het geld kon ophalen. Bed Bath & Beyond maakte eind januari bekend dat het in gebreke was met leningen die werden opgevraagd, wat leidde tot versnelde betaling en andere eisen, maar banken stemden ermee in af te zien van deze eisen of deze in te trekken en de kredietfaciliteiten van de detailhandelaar te herwerken in ruil voor de opbrengst van het aanbod , zo blijkt uit de aangifte van maandag.

Verwacht werd dat de belegerde retailer het faillissement van Chapter 11 zou aanvragen, maar dat weerhield zijn voorraad er niet van om aan het begin van het jaar een sterke stijging te zien. De aandelen van Bed Bath & Beyond zijn aan het begin van het jaar met 133% gestegen, rekening houdend met de winst van maandag. Het aandeel werd maandag tijdens de middaghandel twee keer stopgezet en behaalde intraday-winsten van meer dan 130% voordat het eindigde met een winst van 92%, maar de aandelen daalden meer dan 30% in de handel na sluitingstijd na het nieuws dat maandagmiddag werd vrijgegeven.

Bed Bath & Beyond erkende eerder een kennisgeving van schrapping vanwege de late driemaandelijkse indiening, maar zei maandag dat dit geen probleem meer was sinds het het driemaandelijkse document had ingediend. Bed Bath & Beyond maakte ook een nieuwe interim chief financial officer bekend, Holly Etlin, die werkt voor AlixPartners, dat de retailer als consultant gebruikt. Etlin vervangt Laura Crossen, die haar rol als chief accounting officer en senior vice president of finance zal hervatten.

Lees: Wat biedt de toekomst voor Bed Bath & Beyond na het in gebreke blijven van zijn leningen?

Andere ‘klassieke’ meme-aandelen genoten ook van een boost in de activiteit op maandagmiddag. Aandelen van AMC Entertainment Holdings Inc. AMC,
+11,84%
werden kort stopgezet om 15:28 uur Eastern, voordat de handel om 15:33 uur werd hervat. De aandelen sloten ongeveer 12%, hoewel ze eerder maandag meer dan 20% stegen.

Aandelen van collega-meme-aandelen GameStop Inc. GME,
+7,24%
zag ook een scherpe stijging, met een stijging van meer dan 7% op de dag na een stijging van maar liefst 11,8% eerder in de handelssessie.

Het aandeel van GameStop is met 29% gestegen ten opzichte van het jaar, terwijl dat van AMC met 67% is gestegen, een ander teken van bullishness van de markt.

Beleggers zijn dit jaar meer geneigd om in moeilijkheden verkerende bedrijven te omarmen. De stijging van 133% van Bed Bath & Beyond tot nu toe in 2023 loopt achter op de rally van 183% in aandelen van Carvana Co. CVNA,
-7,06%,
de tweedehands auto die zijn voorraad in 2022 met 91% zag dalen vanwege zorgen over de schulden en liquiditeitsniveaus van het bedrijf.

Zie meer: ​​Carvana-voorraad geniet van de beste week ooit terwijl de ‘meme-achtige’ run doorgaat

Aandelen van Nordstrom Inc. JWN,
-8,34%,
die nu activist Ryan Cohen tot zijn investeerders rekent, trok zich terug in de handel op maandag, maar is tot nu toe met 50% gestegen in 2023. Cohen, de mede-oprichter van Chewy Inc. CHWY,
-1,15%,
nam in 2020 een belang in GameStop en begon te ageren voor verandering bij de videogamewinkel.

Plaats een reactie