De verkoop van Woolworths in Australië stijgt door hogere prijzen, de vraag naar boodschappen struikelt

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Mensen lopen langs een Woolworths-supermarkt na de versoepeling van de beperkingen die zijn ingevoerd om de verspreiding van de coronavirusziekte (COVID-19) in Sydney, Australië, 16 juni 2020 in te dammen. Foto gemaakt op 16 juni 2020. REUTERS/Loren Elliott

(Reuters) – De grootste supermarktketen van Australië, Woolworths Group, zei donderdag dat de omzet in het eerste kwartaal met 1,8% steeg, omdat hogere schapprijzen en kracht in zijn groothandel de vertraging van de vraag naar levensmiddelen compenseerden.

Detailhandelaren hebben de prijzen verhoogd om het hoofd te bieden aan hogere brandstof- en ingrediëntenkosten die de Australische inflatie in 32 jaar het hoogste tempo hebben bereikt.

“We zien nog steeds vroege tekenen dat de koopgewoonten van klanten veranderen, maar het blijft onduidelijk hoeveel hiervan verband houdt met de druk op de kosten van levensonderhoud in vergelijking met de normalisatie van COVID”, zei CEO Brad Banducci.

Supermarktketens hadden een enorme vraag opgetekend tijdens COVID-19-lockdowns als gevolg van paniekaankopen.

Vorige week, rivaal Coles Groep (OTC:) Ltd CEO Steven Cain zei dat de druk op de kosten van levensonderhoud het gedrag van klanten veranderde.

De totale groepsomzet van Woolworths steeg in het eerste kwartaal tot A$16,36 miljard ($10,39 miljard) en overtrof nipt de schatting van Jefferies van A$16,33 miljard.

De vergelijkbare omzet van de grootste divisie – Australian Food – daalde echter met 1,1%. Daarentegen zag Coles de vergelijkbare supermarktomzet met 2,1% stijgen.

De gemiddelde prijzen voor Australian Food stegen tijdens het kwartaal met 7,3%, terwijl Coles een prijsinflatie van 7,1% had gemeld en verdere stijgingen signaleerde.

Banducci zei ook dat aanhoudende volatiliteit in de toeleveringsketen en de mogelijkheid van een nieuwe natte zomer belangrijke uitdagingen zullen zijn voor het bedrijf om te navigeren.

De dichtbevolkte oostkust van het land kreeg eerder dit jaar te maken met overstromingen, waardoor de kosten van levensonderhoud toenam.

De omzetgroei van Woolworths werd ook geholpen door het Australische business-to-business-segment, waar de omzet met 26% steeg tot A$ 1,20 miljard.

($ 1 = 1,5746 Australische dollars)

Plaats een reactie