De rol van Stablecoins binnen de cryptomarkt – Holland Gold legt uit #2

laatste update: 07-2022


“Holland Gold legt uit” is een serie waarin economische concepten in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Door de turbulente tijden waarin we ons bevinden, wordt het steeds belangrijker om op de hoogte te zijn van de laatste financiële en geopolitieke ontwikkelingen zodat u beter voorbereid bent. Holland Gold streeft ernaar om buiten het leveren van goud en zilver ook deze rol voor u te vervullen.

In de tweede aflevering wordt de rol van stablecoins op de cryptomartk uitgelegd. De afgelopen maand is de stablecoin UST (Terra/Luna) namelijk erg in opspraak gekomen doordat deze zijn koppeling met de dollar verloor, wat paniek en een crash in de cryptomarkt veroorzaakte. Buiten dit zorgde het ook voor een verlies van het vertrouwen in andere stablecoins. Voordat dieper op UST wordt ingaan, leggen Joris Beemsterboer en Sven Kuijpers uit wat een stablecoin is en door wat voor assets/algoritmes het allemaal gedekt wordt. Ook bespreken we de rol van Tether, een andere stablecoin die erg in opspraak kwam, en hoe vrije marktwerking ervoor zorgt dat beter gedekte stablecoins zoals de USDC steeds meer gebruikers vergaart. Tot slot gaan Joris en Sven dieper in op de toekomst van stablecoins en wat voor invloed Central Bank Digital Currencies & de nieuwe regelgeving (MiCAR & Stablecoin Act) kunnen hebben op deze markt.

Overweegt u om goud en zilver aan te kopen?
Dat kan via de volgende website:

Twitter:

@Hollandgold:
@jorisbeemsterb:
@SvenKuijpers:

00:00 introductie
01:32 Wat is een Stablecoin?
03:26 Doel en toepassingen Stablecoins
07:16 Verschillende soorten Stablecoins
10:21 Terra Luna (UST) uitgelegd
13:17 Crash Terra Luna
14:46 Tether (USDT)
17:24 Verschil Tether – USDC
21:04 Toekomst Stablecoins

Let op: wij van Holland Gold vinden het belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken. Holland Gold wilt u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet persé betekenen dat Holland Gold hier ook altijd achter staat. Alle uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel door de geïnterviewde en dragen zo bij tot een breed, kleurrijk en voor de kijker interessant en dynamisch beeld van de onderwerpen, die in onze video’s te sprake komen. Zo willen en kunnen wij u een transparante bijdrage en een zo volledig mogelijk inzicht geven in de economische markten en marktontwikkelingen. Al onze video’s zijn er enkel op gericht u te informeren. De informatie en data die we presenteren kunnen verouderd zijn bij het bekijken van onze video’s. Onze video’s zijn geen financieel advies. U alleen kunt bepalen hoe het beste uw vermogen kunt beleggen. U draagt zelf de risico’s van uw keuzes.

10 gedachten over “De rol van Stablecoins binnen de cryptomarkt – Holland Gold legt uit #2”

  1. Deze afleveringen zullen op regelmatige basis gepubliceerd worden. Laats ons even weten in de reacties welke economische concepten u uitgelegd wilt krijgen. Wie weet is dit dan het volgende onderwerp van de serie Holland Gold legt uit.

  2. Misschien is het een interessant item over wat inflatie doet met je hypotheek en andere schulden.

  3. Dank voor deze verdieping! Mooi uitgelegd. Hier mogen meer afleveringen over gaan, lijkt toch de toekomst te zijn?

Reacties zijn gesloten.