De regering-Biden legt Macau Chinese chipbeperkingen op Door Reuters

laatste update: 02-2023©Reuters. De Amerikaanse president Joe Biden houdt opmerkingen tijdens een ondertekeningsevenement voor de CHIPS and Science Act van 2022, op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, VS, 9 augustus 2022. REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo

Door Karen Freifeld

(Reuters) – De regering-Biden heeft dinsdag Macau getroffen met ingrijpende nieuwe exportcontroles die het eerder oplegde aan verzendingen van geavanceerde chips en apparatuur voor het maken van chips naar Peking, waarmee het risico werd aangegeven dat de technologie van de regio naar de rest van China zou kunnen worden omgeleid.

De Verenigde Staten legden in oktober de nieuwe beperkingen op aan China, inclusief controles op geavanceerde computer-geïntegreerde schakelingen en bepaalde producten voor de productie van halfgeleiders, in een poging de militaire modernisering van China te dwarsbomen en te straffen voor mensenrechtenschendingen.

Macau is een Speciale Administratieve Regio van China sinds 1999, toen het door de Portugese regering werd teruggegeven aan de Chinese soevereiniteit, aldus de regel, eraan toevoegend dat China Macau beperkte autonomie geeft in economische en commerciële betrekkingen.

Het informatiebureau van de regering van Macau reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Plaats een reactie