De nr.1 traumarespons: zelfkritiek

laatste update: 12-2023


In deze video ga ik de diepte met je in door te laten zien waar die vernietigende innerlijke stemmetjes vandaan komen en hoe je deze kan transformeren.

Gratis Codependency ebook, test en cursus: www.thecodependencycoach.com

Gratis Heart Defender test:

Ademcoach worden?

Immuunsysteen boosten?

Lars Faber – info@thebreathworkcoach.com

20 gedachten over “De nr.1 traumarespons: zelfkritiek”

 1. Beste Lars, in álle filmpjes die je post herken ik mezelf in jouw verhaal. Ik therapie me al 25 jaar suf! Met en zonder externe hulp. Hoe kan ik dit thema het best transformeren? Kan ik dit in mijn eentje of met hulp van buitenaf?

 2. Pfff… ik heb het 'volgehouden' tot 38:14 min… toen moest ik het een paar dagen laten liggen. Interessant onderwerp maar zware kost. Ik kan er ook niet naar kijken, maar luisteren wel. Tenminste als het niet te lang duurt al die termen, hokjes en theorietjes. Moeite om te beoordelen. Wat is nou echt 'waar' voor mij en wat is nou 'gelul-in-de-ruimte'. Eerst even herkauwen en als ik over een tijdje weer energie heb misschien een ander filmpje. Dit soort onderwerpen blijven mij wel trekken. Bedankt voor de tijd-en-moeite om dit filmpje te maken en met ons te delen. 🙏🏼

 3. Hee Lars! Wij zouden graag de schatkaart van de ziel ergens downloaden en uitprinten. Is dat mogelijk? Liefs Mariëlle

 4. Zo leerzaam, ik heb zelf heel veel last van de innerlijke criticus, vooral sinds traumatische ervaringen in m'n volwassen leven. Deze criticus ervaar en hanteer ik ook als een manier om mezelf te straffen, zeg maar de masochistische persoonlijkheidsstructuur van Wilhelm Reich.
  Positief affirmeren en andere NLP-afgeleide methoden wekken weerstand bij me op; soort van doekje voor het bloeden.
  Traumarespons, ja daar kan ik wat mee, ik heb ook meteen de zelftests co-dependency en heart-defender gedaan, zeer verhelderend. Dank je wel!

 5. Ja, erg goed en inspirerend. Ik wilde ook altijd al rechtop blijven lopen, hoe oud ik ook word! Maar niet zoals mijn (kromme) moedertje die opeens toen ze al in de 80 was met een boek op haar hoofd ging lopen in haar huiskamer… en dat natuurlijk niet volhield… 😉 Daar komt wel wat meer bij kijken, wist ik toen al, maar wat? Ja, compassie, dat moet het wel zijn ('There is no other way…') want actie en reactie blijft op de horizontale lijn en net zoals bij de discussies met een narcist krijg je geen begrip, alleen IK kan dat MijZelf geven… , dus… werk aan de winkel, thanks Lars!

 6. Ik herken zoveel. Het is de moeite waard om deze vaker te beluisteren, vind ik. Het is net of mijn innerlijk kind geplet ligt onder een zware steen waar de criticus bovenop zit. Hij zegt ook dat ik nu te oud ben (70 jaar) om nog te veranderen. Dat zullen we nog wel eens zien… want ik geloof niet dat het leven bedoeld is om eeuwig in je kooi te blijven…

 7. Prachtig helder vertolkt weer Lars. Ik zit met o.a. jouw videos op een erg synchrone lijn waar enorm veel op het diepste niveau wordt aangeraakt. De criticus schreeuwt het soms uit, maar de steeds vanzelfsprekender wordende compassie die 'm ziet als een deel-entiteit, schaduw etc. omarmt 'm helemaal. Dankjewel!

 8. Lars ik vind het fantastisch om naar je te luisteren, herkenning , leerzaam en ik val er mee in slaap. Ik een altijd blijvende herstellende verslaafde ben met wat restant trauma bezig inmiddels 4 jaar algeheel clean is dit best helpend allemaal. Bedankt dat je dit met mij wil delen.

  Ik zeg herstellende verslaafde omdat ik altijd een verslaafde blijf en ik er aan moet blijven werken om clean te blijven dus altijd in herstel zo werkt het voor mij dan 😊

  Alleen zit je ons nu voor het lapje te houden? ( mijn hoofd denkt is dit een testje van Lars)Door te zeggen 181 jaar bewust zijn … coach 😂

  Thanks Lars

 9. Prachtig geduid Lars!♡
  Compleet, doeltreffend,..
  Zeker dat het al helpt, te begrijpen wat er gebeurt als het weer is gebeurd of, de critic-attack in het moment leren herkennen. Toevallig heb ik het vandaag via triggers meegemaakt, via werk,.. & na het luisteren van dit filmpje, kan ik met compassie bij dit kritische deel zijn. Heel fijn om een evenwichtiger innerlijke volwassene te voelen ontstaan, waardoor meer authenticiteit & zelfexpressie mogelijk
  🙏

 10. Ik ben al dertig jaar aan mezelf aan het werken. En elke keer denk ik dat ik op de juiste weg zit. Maar elke keer val ik weer terug als het even tegenzit. Dan voel ik me moedeloos, schaam ik me dat dit wéér gebeurt, dat ik niet van het leven kan genieten, dat ik de enige ben die er geen zin meer in heeft. En denk ik stiekem geef die ongeneeslijke ziekte maar aan mij, want dat is een legitieme reden om deze wereld te verlaten. Zelfs mijn prachtige mooie kinderen kunnen me op zo'n moment niet de motivatie geven om "er" voor te vechten. Want waar vecht ik voor? De put uit krabbelen om daar de volgende keer weer net zo hard in te donderen? En ik weet het, over een paar uur of een paar dagen voel ik me weer blij en krachtig, maar nu onder in die put is het toch wel erg donker en eenzaam. Ik weet niet wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen. Mijn innerlijke criticus is behoorlijk aanwezig vandaag.

Reacties zijn gesloten.