De CEO van Rivian noemt de mogelijkheid van toekomstige partners en uitbreiding buiten Amazon in een interview met CNBC door Investing.com

laatste update: 06-2023©Reuters. Rivian (RIVN) CEO noemt de mogelijkheid van toekomstige partners en uitbreiding buiten Amazon in CNBC-interview

Rivian (NASDAQ:) CEO RJ Scaringe had een ontmoeting met Phil LeBeau van CNBC in de fabriek van het bedrijf in Illinois voor een “Squawk Box”-interview een dag nadat de elektrische autofabrikant een “kleiner dan verwacht” winstverlies in het eerste kwartaal rapporteerde.

De winst per aandeel van het bedrijf in het eerste kwartaal van ($ 1,25), wat hoger is dan de schattingen van $ 1,61. Het bedrijf rapporteerde ook een omzet van 661 miljoen dollar in het eerste kwartaal, meer dan de schattingen van 655,51 miljoen dollar en de autofabrikant blijft werken aan winstgevendheid.

Scaringe benadrukte dat Rivian voortdurend werkt aan het opvoeren van de productie en het verlagen van de kosten als hun belangrijkste focus voor het bedrijf. Zelfs nu de autofabrikant blijft worstelen met uitdagingen in de toeleveringsketen.

“Vorig jaar was de supply chain een echte uitdaging”, zegt Scaringe. “Nu begrijpen we echt al onze beperkingen. Vermogenshalfgeleiders zijn nog steeds onze grootste beperking.”

Rivian heeft onlangs zijn Enduro-aandrijfeenheid gelanceerd, die het bedrijf zal gebruiken in hun bestelwagens. De Enduro-eenheid maakt gebruik van een ander type halfgeleiders, waardoor het bedrijf zijn aanbod kan diversifiëren en zijn beperkingen kan verlichten, terwijl de productie in de tweede helft van het jaar wordt voortgezet.

Rivian is momenteel bezig met het uitvoeren van een bestelling van 100.000 elektrische bestelwagens, gemaakt door Rivian-ondersteuner, Amazon (NASDAQ:). Rivian heeft momenteel een exclusieve relatie met Amazon. In het interview noemde Scaringe echter de wens van Rivian om uit te breiden naar klanten buiten Amazon.

“De relatie is nog steeds exclusief, maar we kijken hoe we kunnen uitbreiden naar klanten buiten Amazon”, aldus Scaringe. “We werken nauw samen met Amazon, zowel op het gebied van exclusiviteit, maar ook met andere potentiële klanten om ze in de rij te krijgen voor bestelwagens.”

“Onderweg zijn er misschien andere partners?” vroeg LeBeau.

“Absoluut.” Scaringe antwoordde.

De aandelen van RIVN zijn woensdag met 8,32% gestegen in de voorbeurshandel.

Plaats een reactie