De analyse van The Gathering zet BofA ertoe aan om Hasbro dubbel te downgraden Door Investing.com

laatste update: 12-2022© Reuters ‘Magic: The Gathering’-analyse zet BofA ertoe aan om Hasbro . dubbel te downgraden

Door Senad Karaahmetovic

Aandelen van Hasbro (NASDAQ:) zijn meer dan 6% gedaald in de pre-open maandaghandel nadat analisten van Bank of America een dubbele downgrade hadden ondergaan van Buy naar Underperform als gevolg van de diepe duik van het bedrijf in de activiteiten van het bedrijf “Magic: The Gathering. “

Het koersdoel wordt verlaagd van $72 naar $42 per aandeel, wat een neerwaarts risico inhoudt van meer dan 30% ten opzichte van de slotkoers van vrijdag van $63,41.

Magic: The Gathering, een ruilkaartspel, genereert ongeveer 15% van Hasbro’s totale inkomsten en maar liefst 35% van de EBITDA.

“We hebben met verschillende spelers, verzamelaars, distributeurs en lokale spellenwinkels gesproken en zijn ons bewust geworden van groeiende frustratie. De eerste zorg is dat Hasbro Magic-kaarten heeft overproductie, wat de recente resultaten van Hasbro heeft ondersteund, maar de waarde op de lange termijn vernietigt. van het merk”, zei Haas in een klantnota.

Om na de pandemie een hoge groei in dit bedrijf te behouden, kwam Hasbro met frequentere set-releases, meer producten in elke set en een bredere distributie. Deze strateeg heeft echter waarschijnlijk een averechts effect gehad, waarschuwt Haas.

“Spelers kunnen het niet bijbenen en schakelen steeds meer over naar het “Commander”-formaat waarmee oudere kaarten kunnen worden gebruikt. Het toegenomen aanbod heeft de prijzen op de secundaire markt doen crashen, waardoor distributeurs, verzamelaars en lokale gamewinkels geld hebben verloren aan Magic. Zoals als gevolg hiervan verwachten we dat ze in toekomstige releases minder producten zullen bestellen”, voegde de analist eraan toe.

Bovendien merkt Haas op dat de prijs voor de Magic 30th Anniversary-set, vastgesteld op $ 999 voor vier boosterpacks, “buitensporig hoog” is.

“Dit heeft voor paniek gezorgd onder verzamelaars en we zien dat collecties worden geliquideerd nu de schaarste van Magic in het geding is.”

Analisten van Bank of America worden ook steeds voorzichtiger over Hasbro’s Consumer Products-segment te midden van “negatieve read-through van retailers en collega’s”.

Plaats een reactie