De Amerikaanse coach Gregg Berhalter zegt dat hij het doelwit was van een afpersingspoging op het WK

laatste update: 01-2023


Gregg Berhalter, de voetbalcoach van het Amerikaanse nationale team, heeft beschreven hoe iemand tijdens het WK van Qatar de Amerikaanse voetbalbond zou hebben benaderd met informatie over zijn verleden in een poging hem te laten ontslaan.

“Iemand nam contact op met US Soccer en zei dat ze informatie over mij hadden die ‘me zou neerhalen’ – een kennelijke poging om iets heel persoonlijks van lang geleden te gebruiken om het einde van mijn relatie met US Soccer te bewerkstelligen”, zei hij in een verklaring. een verklaring tweette dinsdag.

In zijn verklaring beschreef Berhalter een incident tussen hem en zijn nu-vrouw Rosalind dat gebeurde toen hij 18 was. “Het werd fysiek en ik schopte haar tegen de benen.”

Het stel, dat elkaar in de herfst van 1991 ontmoette, was volgens Berhalter al vier maanden aan het daten toen het incident plaatsvond. De coach zei dat er “nul excuses” zijn voor zijn acties die avond. “Het was een beschamend moment waar ik tot op de dag van vandaag spijt van heb”, voegde hij eraan toe.

Zie ook: Messi is eindelijk een WK-kampioen, want Argentinië verslaat Frankrijk met strafschoppen

“Hoewel de autoriteiten nooit bij deze zaak betrokken waren, zocht ik vrijwillig hulp om te helpen leren, groeien en verbeteren – een van de meest waardevolle beslissingen die ik ooit heb genomen”, schreef hij. “Tot op de dag van vandaag is dat soort gedrag nooit herhaald.”

Berhalter en Rosalind verzoenden zich uiteindelijk en trouwden later. Het koppel, dat vier kinderen heeft, vierde hun 25ste verjaardage trouwdag afgelopen weekend.

In de verklaring zei Berhalter dat hij en zijn vrouw volledig hebben meegewerkt aan een onderzoek van de Amerikaanse voetbalbond naar de zaak.

US Soccer zei dat het op 11 december hoorde van de aantijging tegen Berhalter en het advocatenkantoor Alston & Bird had ingehuurd om een ​​onafhankelijk onderzoek uit te voeren, dat aan de gang is. “Door dit proces heeft US Soccer kennis genomen van mogelijk ongepast gedrag jegens meerdere leden van ons personeel door personen buiten onze organisatie”, aldus US Soccer in een tweet. “We nemen dergelijk gedrag serieus en hebben ons onderzoek uitgebreid met die beschuldigingen.”

Zien: Controverse over het WK in Qatar betekent dat sponsors op het slappe koord lopen

“We stellen het op prijs dat Gregg en Rosalind naar voren komen om openlijk over dit incident te praten”, voegde US Soccer eraan toe. “In overeenstemming met onze inzet voor transparantie, zullen we de resultaten van het onderzoek publiekelijk delen wanneer het is voltooid. US Soccer veroordeelt elke vorm van geweld en neemt dergelijke beschuldigingen zeer serieus.”

Het Amerikaanse voetbalteam werd op het WK in Qatar uitgeschakeld door Nederland, dat op 3 december hun achtste finales met 3-1 won. Argentinië won het WK op 18 december toen ze Frankrijk na strafschoppen versloegen na een 3- 3 gelijkspel.

Plaats een reactie