De aandelen van Adani Enterprises stijgen na een rapport waarin geen bewijs van manipulatie wordt gevonden

laatste update: 05-2023


Aandelen van Adani Enterprises en andere bedrijven van de Adani Group stegen maandag na een voorlopig rapport dat geen bewijs vond van manipulatie van aandelenkoersen.

Adani Enterprises 512599,
+18,09%,
het vlaggenschipbedrijf, zag zijn aandelen met 17% stijgen, terwijl andere bedrijven, waaronder Adani Wilmar 543458,
+10,00%
steeg ook.

Een panel bijeengeroepen door het Indiase Hooggerechtshof zei in een voorlopig rapport dat vrijdag werd vrijgegeven dat het geen bewijs heeft gevonden van falende regelgeving door de Securities and Exchange Board of India en dat het geen bewijs heeft gevonden dat Adani-bedrijven in het buitenland zijn gemanipuleerd, terwijl het wel zei dat de markttoezichthouder misstanden vermoedt.

“De toezichthouder heeft niet kunnen bewijzen dat zijn verdenking kan worden vertaald in een stevige zaak van vervolging van een beschuldiging van overtreding”, aldus het rapport.

Het panel zei ook dat shortposities waren ingenomen vóór de publicatie van een short-sellingrapport door Hindenburg Research.

De gecombineerde marktkapitalisatie van de bedrijven van de Adani Group is sinds het Hindenburg Research-rapport nog steeds met meer dan $100 miljard gedaald.

Plaats een reactie