De aandeelhouders van Credit Suisse keuren een kapitaalverhoging van 4 miljard Zwitserse frank goed door Reuters

laatste update: 12-2022©Reuters. Het logo van de Zwitserse bank Credit Suisse is te zien op een filiaal in Bern, Zwitserland op 26 september 2022. REUTERS/Arnd Wiegmann

(Corrigeert datum in datumlijn naar 23 nov)

ZÜRICH (Reuters) – De aandeelhouders van Credit Suisse keurden woensdag een kapitaalverhoging van 4 miljard Zwitserse frank (4,20 miljard dollar) goed, bedoeld om de ommekeer van de omstreden Zwitserse bank te financieren.

Ongeveer 92% en 98% van de aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering steunden de twee kapitaalverhogingen die vorige maand voor het eerst werden voorgesteld in het kader van het herstructureringsplan van de bank die gevoelig is voor schandalen.

“De stemming van vandaag door de aandeelhouders markeert een volgende belangrijke stap in onze reis om het nieuwe Credit Suisse te bouwen”, zei voorzitter Axel Lehmann na de uitslag van woensdag.

“Deze stemming bevestigt het vertrouwen in de strategie, zoals we die in oktober hebben gepresenteerd, en we zijn volledig gefocust op het realiseren van onze strategische prioriteiten om de basis te leggen voor toekomstige winstgevende groei”, voegde hij eraan toe.

De goedkeuring komt nadat Credit Suisse woensdag ook aankondigde dat het in het vierde kwartaal een verlies vóór belastingen verwacht te maken van maximaal 1,5 miljard Zwitserse frank ($ 1,58 miljard). activiteit in het hele bedrijf

Om een ​​revisie te financieren waarbij de Zwitserse bank duizenden banen schrapt en haar investeringsbank afbouwt, had Credit Suisse een plan opgesteld dat nieuwe en bestaande aandeelhouders de kans zou geven om nieuwe aandelen te kopen.

($ 1 = 0,9520 Zwitserse frank)

Plaats een reactie