CVS, LLY, CLX, YUM en meer

laatste update: 05-2023


Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

CVS Gezondheid — De aandelen daalden met ongeveer 3% nadat het bedrijf zijn voorspelling voor 2023 had verlaagd vanwege kosten in verband met recente overnames van Signify Health en Oak Street Health. CVS verlaagde zijn aangepaste winstverwachting voor 2023 tot een bereik van $ 8,50 tot $ 8,70 per aandeel ten opzichte van de eerdere prognose van $ 8,70 tot $ 8,90 per aandeel. Het bedrijf overtrof echter de winst- en omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal.

Kraft Heinz — Het aandeel basisconsumptiegoederen steeg met 4% nadat het bedrijf volgens Refinitiv de verwachtingen van analisten voor zowel de omzet als de aangepaste winst per aandeel had overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachting voor het volledige jaar, naar een aangepaste winst per aandeel van $ 2,83 tot $ 2,91 ten opzichte van de eerdere verwachting van $ 2,67 tot $ 2,75 per aandeel.

Estée Lauder — De aandelen daalden met bijna 15% nadat het bedrijf voor schoonheidsproducten zijn verwachtingen voor het hele jaar had verlaagd, daarbij verwijzend naar volatiliteit in Aziatische reizen en een trager herstel in de regio dan verwacht. Het leidde tot een aangepaste winst per aandeel van $ 3,29 tot $ 3,39 voor het jaar, tegenover eerdere prognoses van $ 4,87 – $ 5,02 en schattingen van analisten van $ 4,96 per StreetAccount.

Eli Lilly — Het aandeel won 5,8% nadat uit de gegevens van de klinische proeven van het farmaceutische bedrijf bleek dat het medicijn donanemab de progressie van de ziekte van Alzheimer vertraagt.

Starbucks — Aandelen van ’s werelds grootste koffieketen daalden met 8,6%. Dinsdag rapporteerde het bedrijf kwartaalcijfers en omzet die de verwachtingen van analisten overtroffen. China, de op één na grootste markt van het bedrijf, zag de verkoop in dezelfde winkel stijgen, voor het eerst sinds het fiscale derde kwartaal van Starbucks in 2021.

Clorox — De aandelen stegen met 6%. Op dinsdag rapporteerde het bedrijf voor consumentenproducten voor het fiscale derde kwartaal een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,51, hoger dan de $ 1,22 per aandeel verwacht door analisten gepolst door Refinitiv. De omzet overtrof ook en kwam uit op $ 1,91 miljard tegenover de $ 1,82 miljard die door Wall Street werd verwacht.

ImmunoGen — De aandelen van het biotechbedrijf stegen met meer dan 120% nadat ImmunoGen de “praktijkveranderende” resultaten aankondigde van zijn fase drie-studie voor zijn experimentele medicijn tegen eierstokkanker, Elahere. De proef toonde aan dat het medicijn een “statistisch significante en klinisch betekenisvolle verbetering” liet zien bij het verlengen van het leven van patiënten, aldus het bedrijf.

levend — Het aandeel steeg 8%. Het lithiumbedrijf rapporteerde dinsdag een grote winst over het eerste kwartaal. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 60 cent, tegenover de 39 cent die werd verwacht door analisten gepolst door FactSet. De omzet van $ 253,5 miljoen overtrof de schattingen van $ 230,2 miljoen.

Algemeen — Aandelen van de generatorfabrikant voegden ongeveer 15% toe. Generac overtrof eerder op de dag de verwachtingen voor kwartaalcijfers en rapporteerde 63 cent per aandeel, terwijl analisten gepolst door FactSet 48 cent voorspelden.

Geavanceerde micro-apparaten — De halfgeleideraandelen daalden met 8,8%. Dinsdag rapporteerde het bedrijf een daling van 9% in de omzet in het eerste kwartaal ten opzichte van het voorgaande jaar en een daling van 65% in de verkoop van pc’s en processors. AMD zei ook dat het in het huidige kwartaal ongeveer $ 5,3 miljard aan verkopen verwacht, minder dan de $ 5,48 miljard die door Wall Street werd verwacht.

Chegg — Het belegerde aandeel veerde woensdag met 17% terug, na een verlies van meer dan 48% in de voorgaande sessie. Maandagavond zei het online onderwijsbedrijf in de inkomstenoproep dat ChatGPT zijn groei schaadt. Dinsdag noemde CEO Dan Rosensweig de duik ‘buitengewoon overdreven’.

Yum-merken — De voorraad van de restaurantexploitant verloor bijna 4% nadat de inkomsten van het bedrijf de schattingen hadden gemist. De gecorrigeerde winst per aandeel voor het eerste kwartaal kwam uit op $ 1,06, vergeleken met de verwachte $ 1,13 per Refinitiv. De omzet overtrof echter de schattingen met $ 1,65 miljard, tegenover de verwachte $ 1,62 miljard.

PacWest Bancorp, Bancorp van de Westerse Alliantie — De aandelen van PacWest voegden 6% toe nadat ze dinsdag met ongeveer 28% waren gedaald vanwege hernieuwde zorgen over de gezondheid van de sector. Western Alliance won 3,5%, terwijl Zions Bancorporation 2,8% toegevoegd.

Pearson – Amerikaanse aandelen van de educatieve technologieaandelen stegen met ongeveer 10% nadat de Bank of America zei dat de aandelen onterecht werden getroffen uit sympathie voor de daling van Chegg op dinsdag.

Vleugelstop — Wingstop steeg meer dan 7% na het verslaan van de schattingen van het eerste kwartaal. De restaurantketen rapporteerde een aangepaste winst van 59 cent per aandeel, meer dan de voorspelde 45 cent per aandeel, volgens consensusschattingen van FactSet. De kippenvleugelketen boekte een omzet van $ 108,7 miljoen, meer dan de schatting van $ 99,5 miljoen.

Verisk-analyse – De aandelen stegen met 9% nadat het bedrijf een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,29 voor het eerste kwartaal rapporteerde, waarmee de schattingen van $ 1,19 volgens FactSet werden overtroffen. De omzet overtrof ook en kwam uit op $ 651,6 miljoen, tegenover de verwachte $ 633,2 miljoen.

– Brian Evans, Yun Li, Alex Harring en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie