CS, SNAP, ADBE, PD en meer


De Snapchat-applicatie op een smartphone opgesteld in Hastings-on-Hudson, New York, VS, op woensdag 1 februari 2023.

Tiffany Hagler-Geard | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de grootste stappen zetten in premarket-handel:

Zwitsers krediet De in de VS genoteerde aandelen van Credit Suisse wonnen bijna 6% nadat de Zwitserse bank zei dat ze tot 50 miljard Zwitserse frank ($ 54 miljard) van de Zwitserse Nationale Bank zou lenen. Het aandeel kelderde woensdag met 13,9% nadat de grootste investeerders zeiden dat het niet meer geld kon verstrekken.

Snap, Meta – Snap steeg 6%, terwijl Meta 1,5% steeg na een rapport van Wall Street Journal dat de regering-Biden zei dat concurrent TikTok zou kunnen worden verboden, tenzij het wordt verkocht door de Chinese eigenaar, ByteDance. Een apart rapport van Bloomberg zei dat TikTok overweegt zich af te splitsen van ByteDance als een deal met de VS mislukt.

Regionale banken — Regionale banken bleven afglijden te midden van de gevolgen van het faillissement van Silicon Valley Bank. Bank van de Eerste Republiek tuimelde bijna 28%, en Zions Bancorporation verloor 3,6%. Comerica verloor 1,6%.

Dollar Generaal — De discountretailer zakte 1,6% nadat de kwartaalomzet in dezelfde winkel de schattingen van Wall Street miste. De omzet in dezelfde winkel steeg in het vierde kwartaal met 5,7%, tegenover de 6% die werd verwacht door analisten gepolst door Refinitiv.

Adobe — De aandelen van de softwaregigant stegen met 5,4% nadat het bedrijf zijn winstprognose voor fiscaal 2023 had verhoogd en bekendmaakte dat zijn kwartaalresultaten beter waren dan de schattingen van Wall Street. Het verhoogde de inkomsten en netto nieuwe prognoses voor terugkerende inkomsten voor zijn digitale media-activiteiten voor het volledige jaar.

Westerse aardolie — De aandelen stegen met bijna 1% nadat Berkshire Hathaway van Warren Buffett nog eens 7,9 miljoen aandelen kocht, voor een totaalbedrag van $ 466,7 miljoen.

UiPath — Het automatiseringssoftwarebedrijf steeg met bijna 16% nadat het voor het vierde kwartaal een gecorrigeerde winst per aandeel van 15 cent had gerapporteerd, waarmee het de schatting van StreetAccount van 6 cent per aandeel overtrof. De omzet kwam uit op $ 308,5 miljoen, ruim boven de verwachte $ 278,6 miljoen.

Baidu – De in de VS genoteerde aandelen van Baidu daalden bijna 6% nadat het Chinese technologiebedrijf zijn ChatGPT-alternatief, Ernie bot, onthulde.

PagerPlicht — De aandelen stegen met bijna 6% nadat de inkomsten en inkomsten van het platform voor digitaal operationeel beheer hoger waren dan de schattingen voor het vierde kwartaal. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 8 cent per aandeel, tegenover de verwachte 2 cent per Refinitiv. De omzet bedroeg $ 101 miljoen, meer dan de verwachte $ 98,8 miljoen.

Vijf hieronder — De discountretailer verloor meer dan 3% nadat het gematigde vooruitzichten voor het eerste kwartaal had gegeven. De omzet van Five Below overtrof echter de schattingen van analisten, per Refinitiv, en de winst was in lijn met de verwachtingen.

Motorola — Het bedrijf voor telecommunicatieapparatuur won 1,8% na een upgrade door JPMorgan van neutraal naar overwogen. De firma Wall Street zei dat het aandeel is gedaald tot niveaus die aantrekkelijk zijn.

— Tanaya Macheel van CNBC droeg bij aan rapportage.

Plaats een reactie