Crypto van Binance naar Bitvavo overzetten [Nederlands] in 2022

laatste update: 07-2022


Bekijk in deze video hoe je jouw cryptomunten van Binance naar Bitvavo kunt versturen. Overzetten is minder moeilijk dan je denkt, je moet alleen even weten hoe je dit kunt doen.

Heb je nog geen account bij Bitvavo?
✅ Meld je aan via deze link om de eerste 1000 euro gratis te kunnen verhandelen:

🔵 Crypto handelen en staking op Binance (meeste mogelijkheden):
🔵 Handelen in crypto op Kucoin:

🔒 Bescherm jouw crypto met een Ledger Hardware Wallet:

00:00 intro
00:27 Waarom crypto van Binance naar Bitvavo sturen?
01:20 Waar moet je zijn om crypto te versturen?
02:30 Alleen munten die Bitvavo ook heeft kun je versturen naar Bitvavo
03:22 Crypto verzenden naar Bitvavo
04:00 Ontvangstadres (storten) op Bitvavo opzoeken.
04:58 Adres toevoegen en crypto overzetten
06:20 Hoelang duurt het voordat het op Bitvavo staat?
07:12 Mails dat storting is gelukt
07:30 Controleren op Bitvavo of de crypto beschikbaar is
08:15 outro

In deze video verstuur ik Ripple (XRP) van Binance naar Bitvavo. Je kunt deze crypto versturen van Binance naar Bitvavo handleiding uiteraard ook gebruiken als je een andere cryptomunt zou willen versturen.

Het enige waar je op moet letten is dat Bitvavo de munt ook daadwerkelijk heeft. Anders zou je jouw cryptomunt moeten omruilen voor een andere munt waar Bitvavo wel ondersteuning voor heeft.

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom jij jouw crypto over zou willen zetten van Binance naar Bitvavo. Zo kan het zijn dat je Bitvavo een stuk gebruiksvriendelijk is, kun je je zorgen maken over dat Binance onder vuur ligt bij de autoriteiten van verschillende landen (waaronder Nederland) of misschien ben je wel fan van de flexibele staking mogelijkheid van Bitvavo.

Bitvavo is op dit moment het populairste platform in Nederland en heeft ook de goedkoopste handelskosten. Tevens werkt het eenvoudig met iDEAL en is Bitvavo geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waardoor je weet dat dit wel goed zit.

Om jouw crypto van Binance naar Bitvavo te sturen, zal je als eerste jouw Bitvavo ontvangstadres moeten opzoeken. Je kunt deze vinden door naar de cryptomunt te gaan en dan bovenaan in het menu op Storten te klikken.

Kopieer vervolgens het adres dat Bitvavo je geeft en als er een tag/memo bijstaat, dan hoor je deze ook te kopiëren. De tag/memo geeft namelijk aan dat het op jouw account terecht moet komen. Zelf kopieer ik altijd het ontvangstadres door op het icoontje te klikken. Op deze manier weet je zeker dat je niet een letter of cijfer mist tijdens het kopiëren. Wel zo veilig dus.

⚠️ Let op: Wanneer je jouw cryptomunten via een verkeerd netwerk of naar een verkeerd adres stuurt, dan raak je al jouw munten kwijt en kun je deze nooit meer terughalen!

Nadat jouw ontvangstadres hebt gevonden kun je op Binance naar Fiat & Spot en vervolgens kun je op Withdraw klikken bij de cryptomunt die je wilt versturen naar Bitvavo. Je kunt nu het ontvangstadres en tag/memo (indien nodig) plakken in de juiste velden op Binance.

Controleer nog een keer goed of het ontvangstadres klopt en geef de hoeveelheid crypto aan die je zou willen versturen van Binance naar Bitvavo. Tevreden met alles wat je hebt ingevuld? Klik dan op de knop Withdraw en vervolgens op Continue.

Je kunt nu een verificatiecode naar je e-mail sturen. Deze heb je nodig om jouw crypto te kunnen versturen. Heb je de code uit je e-mail ingevoerd? Mooi, vul dan ook de authenticatie code in van je two factor authentication en klik op Submit.

Nadat jij jouw cryptomunten hebt opgenomen van Bitvavo zal het een kwestie van tijd zijn voordat je deze digitale valuta terugziet op Binance. Hoe snel het precies gaat is afhankelijk van hoe druk het netwerk is. Het kan in enkele minuten binnen zijn, maar het kan soms ook een aantal uur duren.

Zodra jouw crypto verzending is verwerkt door Bitvavo ontvang je een e-mail. Je ontvangt ook een e-mail van Binance zodra de cryptomunten zijn ontvangen en in je wallet staan.

Controleer dit tot slot ook nog in je account om er 100% zeker van te zijn. Super, je hebt jouw crypto van Bitvavo naar Binance overgezet.

Disclaimer:
Beleggen heeft risico’s. Je kunt jouw inleg (deels) verliezen. De inhoud is puur informatief/vermakelijk.
Ik ben GEEN financieel expert. In deze video deel ik dan ook geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. WijsGeld is dan ook niet verantwoordelijk voor enig financieel verlies.
Het is altijd erg belangrijk om goed na te denken voordat je een investering doet en dit niet met geld te doen wat je niet kan missen. Het is je eigen verantwoordelijkheid. Wees verstandig.

3 gedachten over “Crypto van Binance naar Bitvavo overzetten [Nederlands] in 2022”

  1. Ik heb Ethereum van Binance naar Bitvavo gestuurd maar er was geen geen Memo nummer aanwezig en de transactie staat op completed in Binance maar nog niet aangekomen op Bitvavo, is dat normaal? Heb ik iets fouts gedaan mss, please advise 🙏🏻🙏🏻

Reacties zijn gesloten.