Crypto, goud, aandelen: wat leverde beleggen je dit jaar op?

laatste update: 06-2023


Ons geld verdampte dit jaar razendsnel, dankzij de hoge inflatie. Had je nou maar slim geïnvesteerd. Maar wat was een slimme investering geweest?

17 gedachten over “Crypto, goud, aandelen: wat leverde beleggen je dit jaar op?”

  1. de lang verwachte mega crash komt er in 2023 aan volgens het youtube kannaal van investopads, met oa gerard celente, dus behalve inversteren in lang houdbaar voedsel zijn goud en zilver ok.

  2. Lekker goedkoop alles ik blijf doorkopen waarschijnlijk de rest van mijn leven en ik ga nooit meer iets verkopen het levert mij teveel op elke maand dan het op spaarrekening te zetten 🎉 lang leve rijkdom

  3. Ze kunnen de rente toch maar tot zover verhoven voor ze iets breken het is bluf van centrale banken dus kom maar op ik ben er klaar voor 😂

  4. Ik volg een cursus bij Boyd Hoek, mijn beste investering ooit.

  5. Gek dat ik in eind eind eind dec 2014 tussen kerst en oud op nieuw mijn eerste goud kocht voor 970€ spot prijs wat neer kwam op 1650€ netto de 50gram wat ik de eerste week van 2015 geleverd kreeg inmiddels moet ik een dikke 2800€ voor hetzelfde 50gram baartje betalen maar ieders jaar zie ik dat goud niet of minimaal geeft gepresteerd,maar waarom maakt RTL Z nooit een reportage over de waarde van fiat geld en waar de inflatie vandaan komt en waarom landen als China Rusland India enz denken over een goud (of grondstof zoals olie) gedekte valuta,om maar van de waardeloze fiat valuta (euro dollar) af te komen die de wereld domineren en feitelijk mensen met echt bezit rijker maken……

  6. De factor geld stelt eisen aan de flexibilisering van hoge inflatie en structurele riskante foutscenario's waarbij de synergie met een slimme investering voorop staat en moet worden gemanaged waarbij afstemming met strategisch beleid moet uitkristalliseren.

  7. Matig item, hoe is goud een goede investering voor dit jaar? als je aan het einde van het jaar met 1012 zit heb je dus 12 euro winst gemaakt op een investering van 1000 euro. Dat is toch niet genoeg om de inflatie af te dekken?

  8. Het hoogste prijspunt van 1 troy ounce goud in januari 2022 was €1617,35 en het laagste prijspunt van goud in december was €1693,75. Dat is een verschil van €76,40. Dus die 12 euro winst klopt van geen kant. Zou je een half troy ounce goud hebben gekocht, wat minder kost dan 1000 euro, dan zou je "winst" nog steeds €38,20 euro zijn geweest. Vergeet niet dat de devaluatie door blijft gaan en dat het goud dat je dan zou hebben aangekocht nog steeds zijn waarde behoudt. Terwijl die 1000 euro spaargeld gewoon in januari 2023 verder aan het devalueren is. Inmiddels is de goudprijs op 13 januari €1772,93. Zou je tijdens de dip van januari 2022 een half troy ounce goud hebben gekocht dan zou je "winst" nu €97,02 zijn. Winst moet je zien als koopkracht behoud. En fin, je zult een vlucht naar edelmetaal gaan zien de komende jaren door de inflatie. Mensen worden wakker en dan gaat vraag en aanbod de prijs bepalen. Goud is een lange termijn investering met niet al te veel risico. Het blijft altijd waarde behouden. De waarde van papiergeld kan naar nul gaan en de waarde van een aandeel kan naar nul gaan!

  9. Haha, goeie samenvatting. Voor als je enige optie was goud, bitcoin, philips, just eat of shell. Was er verder niks? Conclusie van het filmpje is dus: Je had Shell moeten kopen? Toevallig heb ik daar 2x die 190 Euro in gestoken. 🤣

  10. Ik verloor meer dan $ 70.000 toen de economie begon te dalen. Niet omdat ik in een uitwisseling zat die op hol sloeg. Ik was gewoon stom om vast te houden en dat is wat iedereen zei. Ik ben nog steeds verantwoordelijk. Het heeft me gewoon geleerd een betere belegger te zijn nu ik meer begrijp van wat er mis kan gaan. Het kostte me meer dan twee jaar om op de markt te zijn, ik ben echt dankbaar dat ik één bron heb gevonden om mijn geld terug te krijgen, wekelijks minstens $ 9k winst. Heel erg bedankt mevrouw Vidae Harry.

Reacties zijn gesloten.