Crypto en belastingen | Basis #04 -Taxatie- | Stephan De Haes in 2022

laatste update: 10-2022


In onze vierde aflevering Crypto Basis #04 – Taxatie – houden we een interview met Iven De Hoon, een Belgische fiscalist die personen begeleidt op gebied van digitale valuta en belastingen.

We bespreken de huidige situatie in België, Nederland en andere Europese landen zoals portugal op gebied van belastingsheffing op meerwaardes gecreëerd door het investeren en/of handelen in cryptocurrency.

Iets waar elke investeerder op een bepaalde moment in zijn leven mee geconfronteerd wordt, maar waarover de huidige regulatie in vele landen zeer onduidelijk is…

Check it out!

-UPDATE- actie gratis consult is afgelopen met Iven is afgelopen.

🙏🏻 Support ons door jezelf te abonneren op ons kanaal en deze video te liken!

👉🏻 Volg ons zeker via de volgende social media platformen voor nog meer content:

▪️Instagram:
▪️Twitter:
▪️Facebook pagina:
▪️Facebook groep:

Schrijf je in voor onze exclusieve 1-op-1 cursussen via onze website:

📩 Contact
▪️stephan@satoshi-consultancy.com

– TIMESTAMPS –
0:00 – Intro
1:40 – Voorstelling Iven De Hoon
5:09 – Situatie Belgie
9:45 – Situatie Nederland
10:56 – Situatie buitenland
14:38 – Afspraak maken
16:45 – Promotie en acties
24:34 – Outro

📜 Disclaimer 📜

De informatie in deze aflevering is alleen voor informatieve doeleinden. Niets in deze video of kanaal mag worden opgevat als financieel juridisch of fiscaal advies. De inhoud van deze video is uitsluitend de mening van de spreker die geen gediplomeerd financieel adviseur of geregistreerd beleggingsadviseur is. Het verhandelen van cryptocurrencies brengt een aanzienlijk risico op verlies met zich mee. De spreker garandeert geen bepaalde uitkomst.

#taxatie #belastingen #cryptocurrency #Bitcoin #Altcoins #langetermijnstrategie #digitalevaluta #fiscaal #nederland #belgië #portugal #bulgarije

30 gedachten over “Crypto en belastingen | Basis #04 -Taxatie- | Stephan De Haes in 2022”

 1. Interessante video Stephan. Op een bepaald moment gaat een ieder die zich bezighoudt met crypto toch te kampen krijgen met deze problematiek. Dus maar beter goed geinformeerd zijn.

 2. Top, om dit thema in 1 van jouw eerste videos bij de "bull" horens te pakken. Puik werk. Ik kijk er naar uit om jouw project te leren kennen.

 3. Super Top video Stephan,Ik heb heel het internet afgezocht naar die informatie en nergens gevonden.Nu heb een heel duidelijk antwoord op wat ik wilde weten .Ik kijk uit naar je volgende video's!!!

 4. Hey Stephan,
  Eindelijk een YouTube kanaal met interessante tips en duidelijkheid I. V. M taxatie op Cryptocurrency.
  PS: hilarisch het videootje met Carlos Matos🤣 heheeeheeeeeey. Vele mensen zullen het niet begrijpen, dit dateert al van 2017… Man de tijd vliegt🤔
  Keep going met jou leerrijke video's.
  Cheers…

 5. Top Stephan, ik bekijk de vastgoedmarkt in Portugal alvast

 6. Bedankt voor deze video over crypto en belastingen voor Belgie . Dus , als ik het goed voorheb, dan kan ik bv bitcoin kopen , hier winst mee maken en dan met mijn bitcoin rechtstreeks ethereum kopen om maar een coin te noemen . Naar deze handeling kijkt de fiscus dus niet ? Ik werk als Belg zijnde met het Nederlandse Bitvavo platform en heb aardig wat winst kunnen maken en nu koop ik af en toe rechtstreeks ( zonder naar euro over te zetten en dus nog geen enkele euro van mijn winst terug naar men bankrekening gestort gehad te hebben ) wat altcoins die naar de toekomst toe volgens mij winst zullen geven en momenteel zelfs al gedaan hebben . Het is dus pas als ik mijn winst uitcash en de euro's nar mijn bankrekening stort , dat ik dit moet aangeven bij de fiscus ?
  Langs de andere kant , als de fiscus momenteel nog van niets weet en het gaat niet om honderduizenden of meer euro's , dan hoef je eigenlijk momenteel nog niets van crypto aan te geven ?

 7. Had dit echt nodig, zit in immense winst en wist niet goed wat te doen. Nu weet ik wat meer!

 8. Eindelijk iemand die durft over crypto en taxaties te praten! Die zo voort en een crypto bangelijk 2022!

 9. Is er een uitzondering voor studenten? Het is ook mijn enige inkomen, val ik dan onmiddelijk in de 50% categorie?

 10. Veruit de meest heldere video op youtube over taxatie op crypto's in België!!

  Zéér geslaagde tussenkomst van Iven De Hoon.
  Ik weet bij wie ik moet zijn voor mijn fazenda in Portugal! xD

  Misschien interessant om te vermelden voor de "kleine belegger" is dat er ook nog zo iets is als "de belastingvrije som"
  (2022: 9050eur) waar elke "Belgische rijksinwoner recht op heeft"(?).

  Dankjewel Stephan of moet ik jou Stephanie noemen?! (ref.intro)

  Terdege gestructureerde videopost!

  Slechts 850 views op 21/02/22… Spijtig voor iedereen die het nog niet gezien heeft. 😉

 11. Hey maat, had namelijk een vraagje. Ik had een tijdje terug ong ~ 500€ geïnvesteerd in crypto. Na een tijdje had ik geluk gehad met een paar projecten waarbij ik in geïnvesteerd had en is dit bedrag dus ~10k geworden. Nu staat alles op mijn MetaMask. Stel dat ik nou wil overzetten naar de bank, moet ik dan ook de 33% tax op mijn winst betalen? Ik ben zelf nog een student en dit was geld die ik had verdiend met een studentenjob. Dat bedrag staat al ~ maandje in stablecoins. Wat zou je doen als je mij was. Als ik het bedrag nl naar echt geld wil overbrengen?

 12. Wil 'gecashed' zeggen dat je enkel moet aangeven wat je op je rekening hebt gezet? En niet als het op de platvormen blijft?

Reacties zijn gesloten.