CRH rapporteert omzetstijging dankzij veerkrachtige vraag

laatste update: 12-2022


CRH PLC zei dinsdag dat de omzet in de eerste negen maanden van 2022 op jaarbasis steeg, omdat het een veerkrachtige onderliggende vraag, sterke prijzen en voortdurende levering van zijn geïntegreerde oplossingsstrategie ervoer.

De Ierse bouwmaterialenleverancier CRH,
-0,20%

CRG,
-1,91%
zei dat de omzet voor de negen maanden eindigend op 30 september met 13% steeg tot $ 24,4 miljard, aangedreven door een bijzonder sterke prestatie in de divisie Americas Materials en Building Products, maar enigszins gecompenseerd door een zwakkere prestatie in Europe Materials.

De winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie voor de periode bedroeg $ 4,2 miljard, 14% meer dan vorig jaar. De Ebitda-marge bedroeg 17,1%.

Vooruitkijkend naar 2023 zei CRH, ondanks het onzekere economische klimaat, dat het goed gepositioneerd was in zijn kernmarkten Noord-Amerika en Europa om aandeelhouderswaarde te blijven leveren.

Het bedrijf ondersteunde zijn verwachtingen voor het volledige jaar Ebitda van $ 5,5 miljard, zei CEO Albert Manifold. De winst vóór belastingen over het hele jaar zal naar verwachting hoger zijn dan in 2021, toen het een winst vóór belastingen van $ 3,1 miljard rapporteerde, aldus het bedrijf.

Schrijf naar Joe Hoppe op joseph.hoppe@wsj.com

Plaats een reactie