Credit Suisse sluit deal om groep met gesecuritiseerde producten aan Apollo te verkopen

laatste update: 11-2022


Credit Suisse Group AG is definitieve transactieovereenkomsten aangegaan om een ​​groot deel van zijn groep met gesecuritiseerde producten en andere financieringsactiviteiten te verkopen aan Apollo Global Management Inc. om zijn investeringsbank te ontlasten en kapitaal naar zijn kernactiviteiten te leiden.

De Zwitserse geldschieter CSGN,
+0,49%

CS,
-2,81%
zei dinsdag dat de deal met Apollo en de verkoop van andere activa aan externe investeerders de waarde van de activa onder de gesecuritiseerde productengroep zou doen dalen tot ongeveer $ 20 miljard van $ 75 miljard via verschillende transacties waarvan Credit Suisse verwacht dat ze halverwege zullen zijn afgerond 2023.

Apollo zal de resterende activa beheren in het kader van een investeringsrelatie met een verwachte looptijd van vijf jaar, overeen te komen bij de eerste closing.

De transacties zouden Credit Suisse een vrijgave van naar risico gewogen activa van maximaal $ 10 miljard moeten opleveren, waardoor de kapitaalratio wordt versterkt.

The Wall Street Journal meldde vorige maand dat de bank een deal naderde om haar groep gesecuritiseerde producten te verkopen, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.

Credit Suisse is van plan duizenden banen te schrappen en ongeveer 4 miljard dollar aan nieuw kapitaal op te halen om een ​​bladzijde om te slaan in een hoofdstuk vol schandalen, forse verliezen, personeelsverloop en afnemend marktvertrouwen.

Schrijf naar Mauro Orru op mauro.orru@wsj.com; @MauroOrru94

Plaats een reactie