COST, BBBY, AMC, FDX en meer in 2023

laatste update: 05-2023


Een consument winkelt op 28 september 2021 in een Costco-winkel in Miami.

Joe Raedle | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Costco — De aandelen van de groothandelaar daalden met 2,2% nadat het bedrijf in maart aankondigde dat de verkopen jaar op jaar met 1,1% daalden. Ondertussen was de vergelijkbare omzetgroei positief wanneer wijzigingen in benzineprijzen en wisselkoersen buiten beschouwing worden gelaten, waarbij de snelste groei afkomstig was van overzeese markten.

Bedbad & daarbuiten — Het aandeel kelderde met 8,2% nadat de detailhandelaar een aandelensplitsing had voorgesteld om een ​​faillissement te voorkomen.

FedEx — De aandelen van het pakketbezorgbedrijf stegen met 0,9% een dag nadat het bedrijf zijn DRIVE-programma aankondigde, een alomvattend kostenbesparend herstructureringsplan van $ 4 miljard. Analisten die verslag deden van het aandeel verwelkomden het nieuws, waarbij Raymond James zijn aandelen opwaardeerde om donderdagochtend beter te presteren dan de markt.

Richardson elektronica — De aandelen daalden met 15,5% nadat het elektronicabedrijf in zijn derde fiscale kwartaal een kleinere achterstand rapporteerde dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst van het bedrijf was echter beter dan verwacht.

Constellation-merken — Het drankenbedrijf ging 1,5% vooruit dankzij sterker dan verwachte bedrijfswinsten. De winst per aandeel was 16 cent hoger dan verwacht met $ 1,98, terwijl de omzet in lijn was met $ 2 miljard, volgens Refinitiv.

Levi Strauss – De aandelen van de kledingfabrikant verloren 16% nadat CFO Harmit Singh zei dat de jaarlijkse vooruitzichten “een voorzichtige kijk op de macro-omgeving” weerspiegelen. Het bedrijf overtrof de verwachtingen en rapporteerde een winst van 34 cent per aandeel op een omzet van $ 1,69 miljard. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 32 cent per aandeel op een omzet van $1,62 miljard.

AMC-entertainment — Het meme-aandeel won 21%. Eerder in de week kelderden de aandelenkoersen nadat het entertainmentbedrijf een schikking met enkele van zijn aandeelhouders aankondigde. De deal zou het bedrijf in staat stellen meer kapitaal op te halen en preferente aandelen om te zetten in gewone aandelen. Maar een Amerikaanse rechtbank wees het verzoek van AMC om een ​​snellere conversie van de aandelen af.

C3.ai — Het AI-bedrijf sprong 8,3%. Het bedrijf reageerde op beschuldigingen eerder deze week van Kerrisdale Capital dat het bedrijf boekhoudkundige problemen had.

Vos — De aandelen van het mediabedrijf daalden zo’n 0,9%. Argus verlaagde de rating van het aandeel van kopen naar houden, omdat hij nerveus was over de lopende rechtszaak met Dominion Voting Systems.

Wells Fargo – De bankgigant steeg 2,7% nadat Raymond James het aandeel had opgewaardeerd van outperform naar sterk kopen, en merkte op dat hij verwacht dat Wells Fargo zal profiteren van de recente onrust in de banksector.

Vijfde Derde Bancorp – De regionale bank zag haar aandeel met 1,2% stijgen nadat KBW het had geüpgraded om beter te presteren vanwege een verdisconteerde waardering op de winst van 2024, ondanks de verwachtingen van een beter dan vergelijkbaar rendement op gemiddeld tastbaar gewoon eigen vermogen. Ook andere middelgrote banken stegen, waaronder Key Corp En Comerica.

XPO — XPO won 1% na een upgrade om beter te presteren dan BMO. Het bedrijf zei dat het logistieke bedrijf een aanzienlijke mogelijkheid heeft om opnieuw te beoordelen.

van Leslie, Zwembad — Aandelen van poolbedrijf Leslie’s stegen met 5,1%, terwijl Pool 1,4% won, nadat beide namen door Loop Capital waren opgewaardeerd om uit de wacht te kopen. Het bedrijf zei dat zijn laatste poolonderzoek een vooruitzichten voor 2023 aangaf die beter waren dan verwacht en zei dat de terugval in beide aandelen een goede koopmogelijkheid biedt.

Nieuw relikwie — De aandelen stegen met 3,3% nadat DA Davidson de dekking van het aandeel begon met een koopadvies, waarbij hij opmerkte dat het cloudcomputingbedrijf de kloof met collega’s aan het dichten is.

Pinterest — De aandelen van het platform voor het delen van afbeeldingen stegen met meer dan 3,4% nadat een duo van optimistische analisten op Wall Street belde. Raymond James opende donderdag Pinterest als outperform en zei dat het “een gestage gebruikersgroei” ziet. Ondertussen herhaalde UBS zijn koopadvies op Pinterest voorafgaand aan het cijferseizoen en zei dat er een potentiële opwaartse verrassing zou kunnen zijn.

Lumentum — De aandelen daalden met 9,7% nadat het bedrijf de omzetverwachtingen voor het derde kwartaal had teruggetrokken, daarbij verwijzend naar een beheerder van netwerkapparatuur die goed was voor ongeveer 10% van de omzet van het afgelopen kwartaal, zei dat ze geen zendingen zouden aannemen die ze oorspronkelijk nodig hadden. Craig-Hallum verlaagde de rating van het aandeel naar houden van kopen en Rosenblatt trok zijn rating naar neutraal van kopen na de verlaging van de begeleiding.

Mozaïek — De aandelen daalden met meer dan 5,6% nadat JPMorgan Mosaic had verlaagd van overwogen naar neutraal en zijn koersdoel op het aandeel had verlaagd. De firma Wall Street zei dat de inkomsten bij het kunstmestbedrijf sneller vertragen dan verwacht.

– Hakyung Kim, Sarah Min, Michelle Fox, Tanaya Macheel en Yun Li van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie