Cognizant, American Airlines, Logitech en meer

laatste update: 01-2023


Los Angeles, CaliforniëJan. 11 januari 2023Vluchten bereiden zich voor om op te stijgen op LAX op 11 januari 2023 na een FAA-computerprobleem.

Caroline Cole | Los Angeles-tijden | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Bewust — De aandelen van Cognizant stegen met 8% nadat het IT-bedrijf zijn omzetverwachtingen voor het vierde kwartaal had verhoogd. Het benoemde ook Ravi Kumar S als CEO en lid van de raad van bestuur, met onmiddellijke ingang. Kumar was eerder president van Infosys.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen — De aandelen stegen met meer dan 7% nadat de luchtvaartmaatschappij haar omzet- en winstramingen voor het vierde kwartaal had verhoogd. American Airlines, dat op 26 januari inkomsten rapporteert, noemde een sterke vraag en hoge tarieven voor de stijging van de schattingen.

Logitech Internationaal — De toetsenbord- en muismaker daalde met meer dan 16% nadat Logitech voorlopige resultaten bekendmaakte die een dalende omzet en winst lieten zien. Voor het kwartaal eindigend op 31 december zei Logitech dat het verwacht dat de netto-omzet jaar op jaar met meer dan 20% zal dalen in Amerikaanse dollars. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting met meer dan 30% dalen. CEO Bracken Darrell zei in een verklaring dat een vertraging van de bedrijfsverkopen deels verantwoordelijk was voor de resultaten.

Disney — De aandelen van Disney stegen met 4,1% nadat het bedrijf Mark Parker, de uitvoerend voorzitter van Nike, aankondigde als nieuwe voorzitter. Bovendien verzette het bedrijf zich tegen Nelson Peltz van Trian terwijl hij aandrong op een plaats in het bestuur, waardoor een proxy-strijd ontstond.

Hewlett Packard Enterprise — De IT-gigant daalde met 2,3% na de overname van de startup Pachyderm, een startup die software levert voor het automatiseren van reproduceerbare machine learning-pijplijnen die gericht zijn op grootschalige AI-toepassingen. Afzonderlijk verlaagde Evercore ISI het aandeel donderdag naar in lijn van outperform.

KB Thuis — De aandelen van de woningbouwaandelen daalden met 2,8% nadat de inkomsten achterbleven bij de verwachtingen van Wall Street. De huizenbouwer rapporteerde een winst per aandeel van $ 2,47, wat een lage StreetAccount-voorspelling van $ 2,86 zou zijn. Het bedrijf waarschuwde ook voor prijsverlagingen in het verschiet.

Tesla — Tesla daalde met 2% na een rapport dat plannen van het bedrijf om de capaciteit in zijn fabriek in Shanghai uit te breiden, zijn opgeschort vanwege zorgen over gegevens van de Chinese centrale overheid. Volgens Bloomberg zou de uitbreiding aanvankelijk halverwege het jaar beginnen.

Energieaandelen — Energieaandelen behoorden tot de grootste stijgers tijdens de sessie van donderdag toen de olieprijzen een uitgebreide impuls kregen na de Amerikaanse CPI-gegevens. Hess en Halliburton steeg met meer dan 4%. SLB, Marathon-aardolie, Westerse aardolie, coterra en Devon energie elk ging meer dan 2% vooruit.

Rups — De aandelen stegen met 2,4% en bereikten een hoogste punt in 52 weken, nadat JPMorgan de fabrikant aan zijn focuslijst had toegevoegd en zei dat het opwaartse margepotentieel momenteel ondergewaardeerd wordt.

Bedbad & daarbuiten — Bed Bath & Beyond steeg met 18%, voortbouwend op winsten nadat een handvol meme-aandelen woensdag sterk waren gestegen. Het aandeel steeg tijdens de sessie van woensdag met bijna 69%.

– CNBC’s Michelle Fox, Samantha Subin, Carmen Reinicke, Alex Harring en Jesse Pound droegen bij aan rapportagex

Plaats een reactie