Citi zegt dat XPeng het meest zal lijden onder de prijsverlaging van Tesla door Investing.com in 2023

laatste update: 10-2023©Reuters. Citi zegt dat XPeng (XPEV) het meest zal lijden onder de prijsverlaging van Tesla (TSLA).

Door Michael Elkins

Fabrikant van elektrische voertuigen, Tesla (NASDAQ:) kondigde vrijdag aan dat het bedrijf de prijs heeft verlaagd van verschillende modelconfiguraties van Model 3 en Model Y, met een adviesprijs van instapmodel Model 3 met RMB 36.000 tot RMB 229.900 en die van instapmodel- niveau Model Y verlaagd met RMB 29.000 tot RMB 259.900.

Analisten van Citi Research denken dat de strategie van Tesla is om uiteindelijk marktaandelen te verwerven van zowel mid-high-end ICE- als NEV-peers. Ze zijn echter van mening dat de prijsverlaging van Tesla de grootste bedreiging vormt voor Xpeng (NYSE:), evenals B-klasse ICE-modellen van JV-merken (waaronder Honda Accord, Toyota Camry, VW Magotan en Tiguan).

De analisten schreven in een notitie: “Het verschil tussen Tesla en Xpeng is dat de eerste al een positieve FCF, behoorlijke OPM en operationele hefboomwerking heeft om een ​​goedkopere en lagere ASP-strategie te implementeren, terwijl de laatste nog steeds probeert te overleven. via pure kostenbesparende methode. We geloven dat een betere zichtbaarheid van het verkoopvolume van Tesla de winstzichtbaarheid voor 2023-2024 ten opzichte van zijn deelmarkt kan verbeteren.”

De aandelen van TSLA en XPEV daalden respectievelijk met 1,89% en 16,05% tijdens de middaghandel op vrijdag.

Plaats een reactie