Cisco-aandelenwinsten op ‘solide’ resultaten, merken analisten op verbeterend aanbod Door Investing.com

laatste update: 12-2022Cisco (CSCO) aandelenwinsten op ‘solide’ resultaten, merken analisten op verbeterend aanbod

Door Senad Karaahmetovic

De aandelen van Cisco Systems (NASDAQ:) zijn donderdag pre-market met 4% gestegen nadat het bedrijf rapporteerde over zijn eerste fiscale kwartaal.

Het bedrijf voor digitale communicatie boekte een winst per aandeel van $ 0,86, $ 0,02 beter dan de analistenraming van $ 0,84. De omzet steeg met 5,7% op jaarbasis (YoY) tot $ 13,6 miljard, boven de verwachtingen van $ 13,29 miljard.

De totale geannualiseerde terugkerende inkomsten (ARR) stegen met 7% tot $ 23,2 miljard op jaarbasis, terwijl de software-inkomsten met 5% stegen.

“Ons boekjaar 2023 is goed begonnen, aangezien we de grootste kwartaalomzet en de op een na hoogste niet-GAAP-winst per aandeel in onze geschiedenis behaalden”, aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “Deze resultaten tonen de relevantie aan van onze strategie, onze gedifferentieerde innovatie en onze unieke positie om onze klanten te helpen veerkrachtiger te worden.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat de versoepeling van de toeleveringsketen, naast de jaarlijkse terugkerende omzetstijging, de aanzienlijke achterstand en de sterke resterende prestatieverplichtingen, het bedrijf “grote zichtbaarheid en voorspelbaarheid” biedt.

Cisco verhoogde zijn verwachting voor het hele jaar, zodat het FY EPS nu tussen $ 3,51 en $ 3,58 ziet, een stijging ten opzichte van het eerdere bereik van $ 3,49 tot $ 3,56. De omzetgroei voor de periode zal naar verwachting van 4,5% naar 6,5% gaan, een stijging van 4-6%.

De gecorrigeerde winst per aandeel voor het fiscale tweede kwartaal zal naar verwachting tussen $ 0,84 en $ 0,86 liggen, in lijn met de consensus. De omzetgroei tijdens de periode is te zien van 4,5% tot 6,5%, meer dan de consensus van 4,2%.

Analisten van Oppenheimer zeiden dat Cisco “solide” resultaten rapporteerde, die een weerspiegeling zijn van “een stabiele vraagomgeving en verbeterende leveringsvoorwaarden in een moeilijke macro-economische omgeving”.

“We komen positief uit over de vooruitzichten, en hoewel we verwachten dat investeerders zich zullen concentreren op de dynamiek tussen orderportefeuille en ordergroei, geloven we dat het bedrijf in staat is om zijn groeidoelstellingen te halen, aangezien het zijn investeringen in gebieden met een hogere groei verhoogt (beveiliging, waarneembaarheid). Aanpassing voor resultaten/richtlijn”, aldus de analisten in een klantnota.

Analisten van Deutsche Bank namen ook nota van versoepeling van de beperkingen in de toeleveringsketen.

“Wij geloven dat de relatieve veerkracht van de klantvraag (dwz: vraag “niet van een klif vallen” zoals CSCO het uitdrukte, in een hardere macro) en versoepeling van de beperkingen in de toeleveringsketen, gecombineerd met CSCO’s verhoogde achterstand, meer inzicht geeft in FY23-doelstellingen, ‘, schreven de analisten.

Plaats een reactie