Circle zegt dat USDC-reserves van $ 3,3 miljard maandag volledig beschikbaar zullen zijn. Door Reuters

laatste update: 03-2023©Reuters. BESTANDSFOTO: Woord “Crypto” en voorraadgrafiek worden gezien door vergrootglas weergegeven in deze illustratie, gemaakt op 4 september 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

(Reuters) -Cryptovalutafirma Circle zei zondag dat al zijn spaarders met de ingestorte Silicon Valley Bank en handtekeningbank (NASDAQ:) wordt geheel gemaakt en de $ 3,3 miljard USDC-reservestorting bij Silicon Valley Bank zal volledig beschikbaar zijn wanneer de banken maandag opengaan.

De aankondiging van Circle komt nadat de Amerikaanse regering op zondag tussenbeide kwam met een reeks noodmaatregelen om het vertrouwen te versterken nadat het faillissement van Silicon Valley Bank en de in New York gevestigde Signature Bank een systeemcrisis dreigden te veroorzaken.

Circle zei dat het geen Stablecoin (USDC) kasreserves had bij Signature Bank en dat het token inwisselbaar bleef tegen een koppeling van 1:1 US dollar.

Verder kondigde het cryptobedrijf een geautomatiseerde USDC-mining en -aflossing aan via Cross River Bank, met ingang van maandag, en zei dat de uitgebreide relaties ook USDC-aflossingen via BNY Mellon (NYSE:) omvatten.

“Circle’s USDC-activiteiten gaan open voor zaken, onder meer met nieuwe geautomatiseerde afwikkeling via onze nieuwe samenwerking met Cross River Bank”, zei Chief Executive Officer Jeremy Allaire in een tweet.

Stablecoins zijn cryptocurrencies die zijn ontworpen om een ​​constante wisselkoers te handhaven met “fiat”-valuta’s – valuta’s die worden ondersteund door een centrale overheid in plaats van een fysieke grondstof zoals goud – bijvoorbeeld door middel van een koppeling van 1:1 US dollar. USDC is de op één na grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van $37 miljard.

USDC verloor zijn dollarkoppeling en zakte zaterdag naar een historisch dieptepunt voordat hij het grootste deel van zijn verliezen goedmaakte toen Circle investeerders verzekerde dat het de koppeling zou honoreren ondanks blootstelling aan de mislukte Silicon Valley Bank.

Plaats een reactie