Chris Rock heeft net uitgelegd waarom hij Will Smith niet terug sloeg

laatste update: 03-2023


“Je zult weten wat er met me is gebeurd, geslagen worden door Suge Smith … Mensen zeggen: ‘Deed het pijn?’ Het doet nog steeds pijn! Ik kreeg ‘Summertime’ in mijn oren.

Dat was Chris Rock die The Slap toesprak.

Het is bijna een jaar geleden sinds de Oscar-klap die de wereld schokte, en Rock kwam swingend terug naar Will Smith tijdens zijn live Netflix-special. (Verbaal, dat wil zeggen.)

Netflix NFLX,
+1,06%
streamde zaterdagavond zijn allereerste live-evenement, “Chris Rock: Selective Outrage”. De 58-jarige Rock heeft zich tijdens de Oscaruitreiking van vorig jaar grotendeels stil gehouden over het incident, toen Smith reageerde op een grap die Rock maakte over de vrouw van de ‘Ali’-acteur, Jada Pinkett Smith, door het podium op te lopen en Rock in het gezicht te slaan. Maar de langverwachte live special van Rock trok geen klappen.

Hij nam de tijd en leek een paar keer in het begin van de set naar ‘de klap’ te verwijzen – zoals een beetje over mensen die te beledigd raakten door dingen die andere mensen zeggen.

“Iedereen die ‘woorden kwetsen’ zegt, is nog nooit in het gezicht geslagen”, zei hij, met een grote lach. “Woorden doen pijn als je ze op een steen schrijft, oké?”

En nadat hij grappen had gemaakt over artiesten Snoop Dogg en Jay-Z, voegde hij er snel aan toe dat hij het niet beledigend bedoelde. “Het laatste wat ik nodig heb is nog een gekke rapper”, zei hij meer dan eens tijdens de set.

En even later, toen hij een grap maakte over de vier gemakkelijkste manieren om aandacht te krijgen, noemde hij slachtoffer zijn als vierde. Hij brak de vierde muur en voegde eraan toe: “Ooh, waar gaat hij hiermee heen?” terwijl het publiek giechelde, waarschijnlijk in de verwachting dat hij daarna zou overgaan in de Oscar-klap.

Terug kijken: Wat is er net gebeurd?!? Will Smith geeft Chris Rock een klap vanwege Oscars grap over zijn vrouw

Ze moesten even wachten, want Rock bewaarde de spullen van Smith voor het einde van zijn set. Hij bracht de laatste 10 minuten of zo door met het bespreken van de klap en het gebruik van een deel van het materiaal dat hij op de weg aan het testen was. De titel van de stand-upspecial, ‘Selective Outrage’, grijpt terug op wat Smith heeft gedaan tijdens zijn recente Ego Death-wereldtournee, onder meer tijdens een show op 17 februari in het Hippodrome Theatre in Baltimore, waar toevallig het live Netflix-evenement plaatsvond. ook gehouden. Een verslaggever van Baltimore Sun die de show van 17 februari bijwoonde, zei dat Rock riffde: “Will Smith oefent selectieve verontwaardiging uit”, voordat hij eraan toevoegde: “Mensen die op de hoogte zijn, weten dat hij niets met mij te maken heeft.” En dat herhaalde hij tijdens de special van zaterdagavond.

Hij verdiepte zich in het huwelijk van Smith en hoe ze de ontrouw van Pinkett Smith in het openbaar hebben gedeeld. “Ze heeft hem meer pijn gedaan dan hij mij ooit heeft gedaan”, zei Rock. Maar terwijl “iedereen in de wereld hem een ​​bitch noemde”, zei Rock dat hij probeerde condoleances te betuigen – maar Smith sloeg hem toch, omdat Rock kleiner is dan hij, en Smith “weet dat hij mij kan verslaan”.

Will Smith (rechts) sloeg Chris Rock op het podium tijdens de 94e Oscars op 27 maart 2022.

AFP via Getty Images

En het lijkt alsof hij wrok koestert. Rock zei dat hij eerder van Will Smith had gehouden. “Ik heb mijn hele leven voor hem geworteld”, zei hij. “En nu kijk ik naar ‘Emancipation’ [the Apple TV+
AAPL,
+3.51%
film in which Smith plays a slave] gewoon om te zien hoe hij geslagen wordt.

Maar Rock gaf zichzelf de eer voor het niet doen van een sitdown met Oprah Winfrey of het doen van de verwachte public-relationstour na het incident, en merkte op: “Ik ben geen slachtoffer.”

“Je zult het nooit zien. Gaat nooit gebeuren”, zei hij. “Ik nam die klap graag [fighting legend Manny] Pacquiao.”

Dus waarom sloeg hij niet terug? ‘Omdat ik ouders heb. Dat is juist. Omdat ik ben opgevoed’, zei hij. ‘Weet je wat mijn ouders me hebben geleerd? Vecht niet in het bijzijn van blanken!”

En daarmee beëindigde hij zijn set en liet hij de microfoon vallen.

Rock en Netflix hadden zich ertoe verbonden de livespecial in september 2022 te doen, meldde de Wall Street Journal. De show is de tweede van twee Netflix-komediespecials waar Rock zich aan heeft verbonden toen hij in 2016 een deal van $ 40 miljoen tekende met de streamingdienst.

Smith is de komende 10 jaar uitgesloten van de Oscars en alle Academy Award-evenementen. Afgelopen juli bracht hij een openbare verontschuldigingsvideo uit waarin hij zei: ‘Ik heb contact opgenomen met Chris en de boodschap die terugkwam is dat hij niet klaar is om te praten. Maar als hij er is, zal hij uitreiken.”

Verwant: Will Smith geeft toe dat ‘ik het kwijt was’ toen hij Chris Rock mepte bij de Oscars

Hij vervolgde: ‘Dus ik zal tegen je zeggen, Chris, ik bied je mijn excuses aan. Mijn gedrag was onaanvaardbaar, en ik ben hier wanneer je klaar bent om te praten. Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt en ik probeer mezelf niet te zien als een stuk s—.”

“Chris Rock: Selective Outrage” begon zaterdag om 22.00 uur Eastern (19.00 uur Pacific) en kijkers konden tijdens de special pauzeren en terugspoelen, en ook naar precies springen waar Rock zich momenteel bevond in zijn liveset. De special zal direct na het live-evenement ook beschikbaar zijn voor streaming op Netflix.

Plaats een reactie