Chili’s Entel verkoopt glasvezelactiva voor $ 358 miljoen in 2022

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Werknemers maken de ramen schoon van het kantoorgebouw van het Chileense telecommunicatiebedrijf Entel in de wijk San Isidro in Lima, Peru, 1 september 2018. REUTERS/Mariana Bazo/File Photo

SANTIAGO (Reuters) – De Chileense telecomgigant Entel zei zaterdag dat het de activa van zijn glasvezelactiviteiten, die diensten aan woningen levert, zou verkopen aan het lokale bedrijf ON*NET Fibra in een deal ter waarde van $ 358 miljoen.

De verkoop, geleid door investeringsbanken BNP Paribas (OTC:), Santander (BME:) en financieel adviseur Scotiabank, is onderhevig aan goedkeuring door de Chileense economische toezichthouder, die wordt verwacht in de eerste helft van 2023.

Entel en ON*NET Fibra hebben een overeenkomst getekend als onderdeel van de deal waardoor Entel internetdiensten kan blijven aanbieden voor woningen op het netwerk van ON*NET, aldus Entel in een verklaring.

“Door ons netwerk te verkopen, in plaats van de vaste markt te verlaten, vergroten we de dekking snel om onze internetdiensten aan huis aan te bieden tegen efficiënte kosten en zonder de noodzaak om de bedragen te investeren die nodig zijn voor een glasvezeluitrol met deze dekking”, aldus de verklaring. .

Na afronding van deze transactie zal ON*NET Fibra in 2024 naar verwachting meer dan 4,3 miljoen woningen bereiken.

Entel heeft vestigingen in Chili en Peru en heeft meer dan 20 miljoen mobiele abonnees.

Plaats een reactie