CFO-teams van Exclusive-Credit Suisse houden dit weekend gesprekken over scenario’s voor bankbronnen Door Reuters©Reuters. FILE FOTO: Het Credit Suisse-logo wordt weergegeven op een scherm op de vloer van de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 16 maart 2023. REUTERS/Brendan McDermid

Door Stefania Spezzati en Oliver Hirt

LONDEN/ZÜRICH (Reuters) – Credit Suisse AG zal in het weekend vergaderingen houden om scenario’s voor de bank te beoordelen terwijl het worstelt om het vertrouwen van de markt te herwinnen, vertelden mensen met kennis van zaken vrijdag aan Reuters.

Bij de vergaderingen zullen teams van Chief Financial Officer Dixit Joshi aanwezig zijn, zeiden de mensen.

Credit Suisse weigerde commentaar te geven.

Donderdag maakte de bank gebruik van de optie van een lening van $ 54 miljard van de Zwitserse Nationale Bank.

De noodreddingslijn van de centrale bank heeft de omstreden geldschieter slechts enige verlichting gegeven, waarbij de gehavende aandelenkoers vrijdag weer begon te dalen.

Nu het beleggersvertrouwen nog steeds vluchtig is, hebben sommige analisten gezegd dat de lening Credit Suisse slechts wat tijd heeft gegeven om uit te zoeken wat er vervolgens strategisch moet worden gedaan om de winstgevendheid te herstellen.

Onder mogelijke scenario’s speculeren analisten, bankiers en investeerders dat Credit Suisse sommige van zijn bestaande eenheden zou kunnen verkopen of afbouwen met een opsplitsing.

Een meer beslissende oplossing zou een regelrechte overname door een rivaal kunnen zijn.

Plaats een reactie