Cellnex zegt dat de inflatie de Europese markt voor zendmasten heeft afgesloten

laatste update: 12-2022©Reuters. BESTANDSFOTO: Een telecomantenne van het Spaanse telecominfrastructuurbedrijf Cellnex wordt gezien onder de belangrijkste telecomtoren, bekend als “Piruli”, in Madrid, Spanje, 10 maart 2016. REUTERS/Sergio Perez/File Photo

MADRID (Reuters) – De Europese markt voor mobiele zendmasten is “vrijwel gesloten”, omdat de stijgende inflatie het voor bedrijven moeilijker maakt om nieuwe deals te financieren en de beschikbaarheid van activa afneemt, vertelde de CEO van Cellnex aan de Financial Times.

“De fusie- en overnameactiviteit is voorbij. Materiële, anorganische groei voor de komende 24 maanden is voorbij”, zei Tobías Martínez Gimeno tegen de krant, verwijzend naar de totale markt.

Negatieve rentetarieven van de afgelopen jaren betekenden dat “geld bijna gratis was”, voegde de CEO van Cellnex, Europa’s grootste aanbieder van mobiele telefonie, toe, waardoor het bedrijf 130.000 zendmasten in 12 landen kon opkopen.

Toen de rentetarieven laag waren en schulden goedkoop waren, behoorden mobiele zendmasten tot de meest aantrekkelijke activa in de telecomsector. Maar sinds juni zijn de aandelenkoersen van de meeste torengroepen gedaald omdat stijgende tarieven de kosten hebben opgedreven.

Plaats een reactie