Carvana, Meta, Palantir, Viatris, Walgreens en meer

laatste update: 12-2022


Budrul Chukrut | SOPA-afbeeldingen | Lichtraket | Getty Images

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste bewegingen maken:

Carvana — Carvana-aandelen verloren 15,64%, waarbij de handel op een gegeven moment even werd stopgezet vanwege volatiliteit. De uitverkoop komt na de slechtste dag ooit voor de verkoper van tweedehands auto’s op vrijdag, toen het bedrijf een winst mist en Morgan Stanley zijn rating en koersdoel voor het aandeel trok.

Metaplatforms – Aandelen van Facebook-eigenaar Meta stegen met 6,53% na een Wall Street Journal-rapport in het weekend waarin stond dat het bedrijf al vanaf woensdag met massale ontslagen zou kunnen beginnen. Volgens de Journal zouden de ontslagen gevolgen kunnen hebben voor duizenden werknemers. Het bedrijf zei eind september 87.000 werknemers te hebben.

Walgreens Boots Alliance — De aandelen van de drogisterijketen wonnen 4,1% nadat het zei dat het $ 3,5 miljard zou investeren ter ondersteuning van de overname door VillageMD van de spoedeisende zorgaanbieder Summit Health. Walgreens verhoogde zijn omzetdoelstelling voor het boekjaar 2025 voor zijn Amerikaanse gezondheidszorgactiviteiten van $ 14,5 miljard naar $ 16,0 miljard, van $ 11,0 miljard naar $ 12,0 miljard om rekening te houden met de deal.

Redfin — De aandelen van Redfin daalden met 9,7% nadat Oppenheimer de rating naar aandelen had verlaagd om slechter te presteren dan presteren. De investeringsbank zei dat het bedrijfsmodel van het online vastgoedbedrijf gebrekkig is.

Berkshire Hathaway — Aandelen van het conglomeraat van Warren Buffett stegen met ongeveer 1% nadat het bedrijf in het derde kwartaal een stijging van 20% in de bedrijfswinst boekte. Berkshire heeft tijdens het kwartaal ook $ 1,05 miljard uitgegeven aan inkoop van eigen aandelen. Het in Omaha gevestigde bedrijf leed echter een verlies van $ 10,1 miljard op zijn investeringen tijdens de onrust op de markt in het derde kwartaal.

gereisd — Het wereldwijde bedrijf in de gezondheidszorg steeg met 13,09% nadat het had aangekondigd dat het van plan was een oogheelkundige franchise te creëren door Oyster Point Pharma en Famy Life Sciences over te nemen. Viatris publiceerde ook zijn kwartaalresultaten, waarbij de omzet achterbleef bij de schattingen.

Funko – Aandelen van Funko stegen met 28,66% toen investeerders de naam terugkochten. De aandelen van de speelgoedmaker verloren vrijdag bijna 60% nadat het teleurstellende kwartaalresultaten had opgeleverd en een zwakke forward guidance had afgegeven, inclusief een verlies in het vierde kwartaal.

Palantir – De aandelen van Palantir daalden met 11,48% nadat de winst van het bedrijf voor het derde kwartaal de analistenramingen niet had gehaald, hoewel het beter was dan de omzet. In reactie op het rapport van het softwarebedrijf zei Citi dat het “verdere nadelen van PLTR ziet met een snel vertragende groei”, evenals aanhoudende onzekerheid over de overheidsuitgaven.

DeurDash — Aandelen van het voedselbezorgbedrijf wonnen 1,03% nadat ze door Oppenheimer waren opgewaardeerd om beter te presteren dan presteren. Het bedrijf noemde de verbetering van de marges voor DoorDash.

Boston bier — Boston Beer daalde 2,27% nadat Morgan Stanley de dekking van het aandeel startte met een onderwogen rating. De analist zei dat het zich zorgen maakt over de groeivooruitzichten, aangezien de op mout gebaseerde harde seltzers blijven afnemen en er een “duizelingwekkende reeks” nieuwe concurrentie is ontstaan.

Zee Limited — Aandelen van Sea Limited stegen met 10,13% na te zijn opgewaardeerd van neutraal naar overwogen door JPMorgan, die zei een “snelle” verbetering van de winstgevendheid te zien.

Ryanair — Aandelen van de internationale luchtvaartmaatschappij stegen met 3,32% nadat het bedrijf een recordwinst na belastingen rapporteerde voor de eerste zes maanden eindigend in september.

Energieaandelen — Energieaandelen leidden winsten in de S&P 500, waarbij de sector 1,7% steeg in de bredere marktindex na een stijging van de prijs van aardgas futures. Aandelen van EQT, Baker Hughes en Occidental Petroleum presteerde beter, met een stijging van respectievelijk 7,55%, 5,19% en 3,69%.

— Carmen Reinicke, Alexander Harring, Yun Li en Sarah Min van CNBC hebben verslag uitgebracht.

Plaats een reactie