CarMax, Salesforce, Coinbase en meer

laatste update: 01-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

AutoMax — De aandelen van de verkoper van gebruikte auto’s daalden met 4,8% nadat JPMorgan ze verlaagde tot onderwogen, omdat beleggers zeiden dat ze de risico’s rond het bedrijf niet volledig inschatten en dat de hoop op een herstel “voorbarig” lijkt. CarMax daalde in 2022 met 53%, maar is sinds de tegenvallende kwartaalresultaten in december met 18% gestegen.

Verkoopsteam – De softwaregigant daalde ongeveer 3% nadat Bernstein de aandelen had verlaagd om onder de markt te presteren, omdat hij zei dat ze in een “groeivagevuur” terechtkwamen en er moeilijk uit zouden kunnen klimmen. Dat komt een week nadat het bedrijf zijn plan bekendmaakte om het personeelsbestand te verminderen. Volgens Bernstein kunnen de aandelen nog eens 20% dalen.

Muntbasis — De aandelen van de crypto-serviceprovider daalden met ongeveer 3% na een downgrade van Bank of America, die zei dat de consensusschattingen op Coinbase “veel te hoog” zijn gezien de huidige crypto-vooruitzichten. Dat kwam een ​​dag nadat het bedrijf een tweede ronde van ontslagen aankondigde, goed voor ongeveer 950 banen, van een vijfde van het bedrijf. Coinbase-aandelen daalden met 86% in 2022 als gevolg van macro-omstandigheden en schandalen die de cryptomarkt naar beneden haalden.

Tesla – Tesla-aandelen stegen met 2% nadat de EV-maker zich dit jaar bij de staat Texas had geregistreerd om zijn fabriek voor elektrische voertuigen in Austin uit te breiden. Afzonderlijk noemde Goldman Sachs het aandeel ook een topkeuze voor 2023.

Levi Strauss & Co — De aandelen van het kledingbedrijf daalden met 2,2% nadat Citi het aandeel had verlaagd van kopen naar neutraal. Het bedrijf noemde zwakkere denimtrends die het bedrijf op korte tot middellange termijn onder druk zouden kunnen zetten.

Ontdekking van Warner Bros – Guggenheim heeft het mediabedrijf opgewaardeerd om te kopen van neutrale woensdag, daarbij verwijzend naar een aantrekkelijk risico/rendement en verhaal voor de eerste helft van het jaar. Warner Bros. Discovery steeg 1,75% in de premarket, na een winst van 8% dinsdag.

Tol Broeders — De aandelen van de huizenbouwer stegen met bijna 2% nadat Bank of America Toll Brothers had geüpgraded om te kopen van neutraal, daarbij opmerkend: “TOL zal het hele jaar door te maken krijgen met incrementele tegenwind van incentives en mixverschuivingen, maar dit zal worden gecompenseerd door lagere inputkosten in de rug, met name timmerhout.”

Wells Fargo — Wells Fargo verkleint zijn voetafdruk op de hypotheekmarkt nu de bank regelgevende druk en de impact van hogere tarieven op huisvesting beheert. Het bedrijf was ooit de grootste hypotheekverstrekker van het land. Het zal nu woningkredieten beperken tot bestaande klanten en kredietnemers uit minderheidsgemeenschappen. De aandelen waren premarket met minder dan 1% hoger.

Zuidwest luchtvaartmaatschappijen — Susquehanna verlaagde de luchtvaartmaatschappij van positief naar neutraal, daarbij verwijzend naar de operationele crisis tijdens de recente winterstorm. Southwest verloor 1,55% in de premarket.

Walt Disney – Disney heeft zijn prijsbeleid voor zijn binnenlandse themaparken herzien, een aantal wijzigingen aangebracht in zijn reserverings- en kaartverkoopsysteem, evenals in de voordelen van het lidmaatschap van de jaarlijkse pas, om het voor loyale klanten gemakkelijker te maken om aanwezig te zijn. De aandelen waren premarket met minder dan 1% hoger.

– Samantha Subin, Michelle Fox, Jesse Pound en Alex Harring van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie