Carlyle stemt ermee in om ex-CEO Lee $ 3,3 miljoen te betalen als ontslagvergoeding

laatste update: 12-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Carlyle Group CEO Kewsong Lee spreekt tijdens een Reuters Newsmaker-evenement in New York City, VS, 22 september 2021. REUTERS/Stephen Yang/File Photo

Door Chibuike Oguho

NEW YORK (Reuters) – Carlyle Group (NASDAQ:) Inc heeft ermee ingestemd om $ 3,34 miljoen aan ontslagvergoedingen te betalen aan zijn voormalige chief executive Kewsong Lee, als onderdeel van een overeenkomst die een formeel einde maakt aan zijn ambtstermijn aan het roer van de private equity-onderneming, zo bleek dinsdag.

In augustus trad Lee abrupt af als CEO van Carlyle nadat de raad van bestuur, gecontroleerd door de oprichters van de groep, onverwachts weigerde zijn contract te verlengen, dat aan het einde van het jaar zou aflopen.

Carlyle zei dat het Lee $ 1.405 miljoen zal betalen als basissalaris en bonus, evenals $ 1.95 miljoen als stockdividenden als onderdeel van de scheidingsovereenkomst die aan het einde van dit jaar afloopt. Het in Washington, DC gevestigde bedrijf stemde er ook mee in dat de meeste van Lee’s beperkte aandelenopties tussen november en februari volgend jaar onvoorwaardelijk zouden worden.

Als CEO van Carlyle verdiende Lee in 2021 een totale vergoeding van $ 43,3 miljoen, bestaande uit een contante bonus van $ 5,5 miljoen, $ 36 miljoen aan aandelentoekenningen, $ 275.000 als basissalaris en $ 437.245 als carry-rente.

William Conway, mede-oprichter en bestuurslid van Carlyle, werd na Lee’s vertrek benoemd tot interim-CEO van het bedrijf. Conway zei dinsdag dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een vaste CEO.

Plaats een reactie