Canopy Growth boekt kleiner verlies door hogere vraag, verbeterde marges

laatste update: 11-2022© Reuters. BESTANDSFOTO: Een bord met het logo van Canopy Growth Corporation is afgebeeld in hun fabriek in Smiths Falls, Ontario, Canada, 4 januari 2018. REUTERS/Chris Wattie

(Reuters) – Pottenproducent Luifelgroei (NASDAQ:) Corp rapporteerde woensdag een kleiner kernverlies in het tweede kwartaal, geholpen door een hogere verkoop van zijn met cannabis doordrenkte dranken en kostenbesparende maatregelen.

Canopy heeft haar inspanningen om winstgevend te worden verdubbeld, waaronder kostenbesparingen door ontslagen, het verlaten van een aantal internationale markten, winkelsluitingen en de afstoting van haar retailactiviteiten in heel Canada.

Vorige maand zei het bedrijf dat het een houdstermaatschappij zal oprichten om de toegang tot de Verenigde Staten, die naar verwachting in 2026 meer dan $ 50 miljard zal bedragen, te versnellen.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs gezocht naar een herziening van de classificatie van marihuana en een mogelijke wijziging in de wetgeving zal naar verwachting de cannabisproducenten verder ten goede komen.

Het bedrijf boekte een aangepast kernverlies van C$78,1 miljoen ($58,13 miljoen) in het tweede kwartaal, vergeleken met een verlies van C$162,6 miljoen een jaar eerder.

($ 1 = 1,3436 Canadese dollars)

Plaats een reactie