C3.ai, Zscaler, ChargePoint en meer

laatste update: 03-2023


Oplaadpunt EV-stations

Bron: Oplaadpunt

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen voor de bel:

C3.ai — De aandelen stegen met 17% nadat C3.ai resultaten over het derde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen overtroffen. Het kunstmatige-intelligentiebedrijf boekte een minder dan verwacht verlies van 6 cent per aandeel ex-items, vergeleken met schattingen voor een verlies van 22 cent, aldus Refinitiv. Het rapporteerde ook een omzet van $ 66,7 miljoen, wat de verwachtingen van $ 64,2 miljoen overtrof.

Hewlett Packard Enterprise — Het technologieaandeel steeg bijna 3% nadat de laatste kwartaalresultaten van Hewlett Packard Enterprise de schattingen van Wall Street overtroffen. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van 63 cent per aandeel op een omzet van $ 7,81 miljard. Door Refinitiv geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 54 cent per aandeel op een omzet van $7,43 miljard.

ChargePoint-holdings — De aandelen kelderden met 11% nadat ChargePoint Holdings een kwartaalomzet had gemist. Het infrastructuurbedrijf voor elektrische voertuigen boekte in het vierde kwartaal een omzet van $ 152,8 miljoen, minder dan de voorspelde $ 164,6 miljoen, volgens consensusschattingen van FactSet. Het bedrijf gaf ook flauwe richtlijnen af.

Zscaler — De aandelen van het cyberbeveiligingsbedrijf daalden met 11% in premarket-handel, ondanks dat Zscaler de schattingen over de boven- en onderkant voor het vierde kwartaal versloeg. Het bedrijf verdiende volgens Refinitiv een gecorrigeerde 37 cent per aandeel, meer dan de 29 cent die door analisten werd verwacht. Verschillende analisten wezen echter op de begeleiding van facturen als een teken van zwakte, waarbij Stifel-analist Adam Borg in een notitie aan klanten zei dat de begeleiding “gedempt” was.

Eerste zonne-energie — Aandelen stegen met 1,6% nadat UBS First Solar had geüpgraded naar kopen van neutraal, en zijn koersdoel verhoogde, waarbij hij zei dat belastingverminderingen de aandelen met meer dan 20% zullen helpen winnen.

Marvell-technologie — Het chipaandeel daalde met 8% nadat Marvell Technology gemengde resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. Het halfgeleiderbedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van 46 cent per aandeel, slechts een cent minder dan de schattingen van analisten, aldus Refinitiv. Het boekte een omzet van $ 1,42 miljard, meer dan de consensusschatting van $ 1,40 miljard.

Appel — De aandelen stegen met 1% nadat Morgan Stanley herhaalde dat hij overwogen was voor Apple en zei dat investeerders verder moesten kijken dan Apple’s kortetermijnuitdagingen voor sterke katalysatoren. Zijn koersdoel van $ 180 impliceert meer dan 20% stijging vanaf de afsluiting van donderdag.

Proctor & Gamble — Het bedrijf in basisconsumptiegoederen won meer dan 1% in de premarket na een upgrade van neutraal naar overwogen door JPMorgan. Het bedrijf uit Wall Street zei dat de consument veerkrachtig is en gelooft dat Procter & Gamble in de tweede helft van het jaar een winstbepaler zal worden.

Broadcom — De aandelen stegen met 1,5% nadat Broadcom de schattingen van Wall Street op de bovenste en onderste regel versloeg. Het halfgeleiderproductiebedrijf rapporteerde in het eerste kwartaal een winst van $ 10,33 per aandeel ex items op een omzet van $ 8,92 miljard. Analisten geraadpleegd door Refinitiv verwachtten een winst per aandeel van $10,10 op een omzet van $8,90 miljard.

Nordström — De aandelen stegen met 0,6% nadat Nordstrom een ​​winst per aandeel rapporteerde in het vierde kwartaal, volgens consensusschattingen van Refinitiv. De omzet miste echter schattingen.

Costco groothandel — De aandelen daalden met 2,6% nadat Costco Wholesale een omzetmisser rapporteerde in zijn fiscale tweedekwartaalwinst. De groothandelaar rapporteerde een omzet van $ 55,27 miljard, minder dan de consensusschatting van $ 55,54 miljard, volgens Refinitiv. Costco overtrof verder de verwachtingen van de winst per aandeel.

Dell-technologieën — Het aandeel daalde met meer dan 3%, zelfs nadat Dell Technologies in het vierde kwartaal een winst van $ 1,80 per aandeel ex-items rapporteerde op een omzet van $ 25,04 miljard. Dat overtrof de verwachtingen van Wall Street van een winst per aandeel van $ 1,63 op een omzet van $ 23,39 miljard.

Victoria’s geheim — Aandelen daalden met 3% nadat Victoria’s Secret gemengde resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. De lingerieretailer boekte een winst van $ 2,47 per aandeel ex-items op een omzet van $ 2,02 miljard. Door Refinitiv geraadpleegde analisten voorspelden een winst per aandeel van $2,34 op een omzet van $2,02 miljard.

– Michelle Fox en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie