BYD-aandelen dalen nadat Warren Buffett zijn belang in het bedrijf opnieuw heeft verlaagd

laatste update: 02-2023


Door Bingyan Wang


De aandelen van BYD Co., de Chinese rivaal van Tesla, daalden dinsdag nadat Warren Buffett zijn belang in het bedrijf verder afbouwde.

De beursgenoteerde Chinese fabrikant van elektrische voertuigen daalde maar liefst 2,9% in de ochtendhandel in Hong Kong, terwijl de benchmark Hang Seng Index 0,4% lager stond. BYD’s aandelen in Shenzhen daalden maar liefst 2,3%.

Het is de laatste stap van Berkshire Hathaway, de investeringsmanager opgericht door de heer Buffett, om zijn belang in het Chinese EV-bedrijf sinds augustus te verminderen.

De laatste aandelenverkoop bracht haar positie onder de 14% van BYD’s in Hong Kong verhandelde aandelen. Sinds augustus is het belang van Berkshire met bijna een derde gedaald tot ongeveer 153,3 miljoen aandelen van ongeveer 218,7 miljoen, zo blijkt uit deponeringen.

Berkshire betaalde in 2008 $ 230 miljoen voor een belang van 10% in BYD en de aandelen zijn sindsdien dramatisch gestegen.

De autofabrikant zei vorige week dat het in 2022 in totaal 1,88 miljoen voertuigen heeft geproduceerd, meer dan het dubbele van het niveau van 2021. Ook de verkoop van voertuigen is vorig jaar meer dan verdubbeld.

Citi-analisten zeiden vorige week in een notitie dat ze BYD beschouwen als een belangrijke winnaar van de consolidatie in de sector en handhaafden hun koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 640 Hongkongse dollar (US$ 82,01).

BYD-aandelen daalden voor het laatst met 2,2% tot HK $ 196,90.


Schrijf naar Bingyan Wang op bingyan.wang@wsj.com

Plaats een reactie