Bull Up Tip van de dag – Chinese aandelen

laatste update: 02-2023


Volgens senior portfoliomanagers bij Invesco lijkt de bodem van de Chinese aandelenmarkt geraakt te zijn. Sinds april is de CSI 300 al met 18% gestegen en een verdere stijging is zeer waarschijnlijk.

Er vinden verscheidenen positieve ontwikkelingen plaats onder anderen in de game-inudstrie en mkb sector. Daarnaast presteerde de energie en zorg sector goed tijdens corona en steeg de halfgeleider sector met 70%

De risicopremie (extra rendement dat de beleggers willen van een belegging in aandelen om te compenseren dat aan deze beleggingen een hoger risico is verbonden dan aan obligaties.) is aantrekkelijk en zal waarschijnlijk ook nog gaan stijgen. Daarnaast verwachten ze dat het volume van de aandelenmarkt zal gaan groeien, de druk op vastgoedprijzen zullen huishoudens eerder doen investeren in aandelen en northboundbeleggers blijken sterke netto-kopers.

Ook Vincent Juvyns van JP Morgan AM ziet kansen in Chinese aandelen en obligaties. Als enige regio krijgen zij een koopadvies. Daarnaast is China door de climate tech aantrekkelijk, voor de Amerikaanse energietransitie zijn er namelijk veel producten uit China nodig.

Heb jij al Chinese aandelen? Laat ons weten welke!

Like en deel deze post & volg ons op social media voor meer tips en kennis!

Elke Dinsdag en Donderdag hebben wij weer nieuwe beleggingstips om jouw rendement een boost te geven! Abonneer je op ons kanaal en volg ons op de socials om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste tips!

Facebook:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter:

Zita Chengadu:
Instagram:
LinkedIn:
Twitter: u