Buffett’s Berkshire verhoogt belangen in de vijf grootste handelshuizen van Japan Door Reuters

laatste update: 11-2022©Reuters. FILE FOTO: Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, arriveert om de jaarlijkse Allen and Co. Sun Valley Media Conference bij te wonen in Sun Valley, Idaho, VS, 5 juli 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Door Makiko Yamazaki en Noriyuki Hirata

TOKYO (Reuters) – Berkshire Hathaway Inc, geleid door miljardair Warren Buffett, heeft zijn belang in elk van de vijf grootste handelshuizen van Japan met minstens 1 procentpunt verhoogd tot meer dan 6%, zo bleek uit registraties op maandag, waardoor de aandelen hoger werden.

De stap is in lijn met de verklaring van Berkshire in 2020 dat zijn investeringen in de Japanse handelshuizen voor de lange termijn waren en dat de inzet zou kunnen stijgen tot 9,9%.

Het belang van Berkshire is gestegen van 5,04% in Mitsubishi Corp naar 6,59%, naar 6,62% van 5,03% in Mitsui & Co Ltd, naar 6,21% van 5,02% in Itochu Corp, naar 6,75% van 5,06% in Marubeni Corp en naar 6,57% in 5,04% in Sumitomo Corp.

Het nieuws stimuleerde de aandelen van de vijf handelshuizen, geleid door Mitsubishi en Marubeni, die ongeveer 2% stegen ten opzichte van een bijna vlak benchmarkgemiddelde.

Takashi Hiroki, hoofdstrateeg bij Monex, zei dat hij niet verrast was dat Berkshire meer aandelen had gekocht.

“De hoge aandelenkoersen van handelsbedrijven worden geassocieerd met hoge grondstoffenprijzen, maar hun bedrijven hebben veel meer te bieden dan dat,” zei hij. “Hun verdiensten zijn goed en het aandeelhoudersrendement is sterk.”

De aandelen van de vijf handelshuizen zijn sinds het begin van het jaar met dubbelcijferige percentages gestegen en deden het beter dan een daling van 3% in het Nikkei-gemiddelde.

Japanse regelgeving vereist openbaarmaking binnen vijf werkdagen wanneer een belegger die meer dan 5% van een beursgenoteerd bedrijf bezit, een belang met 1 procentpunt verhoogt of verlaagt.

De toegenomen investeringen van Berkshire in de handelshuizen komen doordat het deze maand voor meer dan $ 4,1 miljard aan aandelen kocht in Taiwan Semiconductor Manufacturing, een zeldzame belangrijke stap in de technologiesector door het conglomeraat.

Plaats een reactie