Broadcom zoekt EU-antitrustgoedkeuring voor $ 61 miljard VMware-aankoop door Reuters

laatste update: 12-2022©Reuters. BESTANDSFOTO: Het bedrijfslogo van Broadcom Limited wordt getoond buiten een van hun kantoorcomplexen in Irvine, Californië, VS, 4 maart 2021. REUTERS/Mike Blake/File Photo

BRUSSEL (Reuters) – De Amerikaanse chipmaker Broadcom (NASDAQ:) vraagt ​​antitrustgoedkeuring van de Europese Unie voor zijn bod van 61 miljard dollar op cloud computing-bedrijf VMware (NYSE:), zei Broadcom dinsdag in een verklaring.

“We zijn ervan overtuigd dat deze deal geen concurrentieproblemen met zich meebrengt en kijken ernaar uit om tijdens dit proces met de Europese Commissie samen te werken”, aldus het bedrijf.

De EU-mededingingswaakhond zal op 20 december beslissen of de deal wordt goedgekeurd. Het kan een onderzoek van vier maanden openen als het ernstige zorgen heeft.

De deal, die in mei werd aangekondigd, is tot nu toe de op één na grootste wereldwijd dit jaar en markeert de poging van Broadcom om zijn activiteiten te diversifiëren naar bedrijfssoftware.

Techdeals hebben intensief toezicht gekregen van regelgevers over de hele wereld die zich zorgen maken over de machtsconcentratie bij een paar spelers en de mogelijkheid dat grotere bedrijven startups overnemen om ze vervolgens te sluiten.

(Dit verhaal is gecorrigeerd om de EU-beslissingsdatum vast te stellen op 20 december vanaf 20 november)

Plaats een reactie