BridgeBio Pharma stijgt door positieve onderzoeksgegevens, BioMarin Pharma daalt door Investing.com

laatste update: 03-2023©Reuters. BridgeBio Pharma stijgt door positieve onderzoeksgegevens, BioMarin Pharma glijdt

Door Sam Boughedda

De aandelen van BridgeBio Pharma (NASDAQ:) stegen maandagochtend nadat het bedrijf positieve resultaten aankondigde in zijn achondroplasie-onderzoek.

De aandelenkoers van het biofarmaceutische bedrijf is op het moment van schrijven met 62% gestegen.

De PROPEL2 fase 2-studie test de onderzoekstherapie infigratinib bij kinderen met achondroplasie. Het bedrijf onthulde dat 80% van de 10 kinderen in het onderzoek met bezoeken van zes maanden responders waren, met een verandering ten opzichte van de baseline op jaarbasis berekende lengtesnelheid van ten minste 25%.

BioMarin Pharmaceutical Inc (NASDAQ:), dat een concurrerende behandeling heeft met de naam Voxzogo, heeft zijn aandelenkoers tot nu toe met meer dan 5% zien dalen tijdens de sessie van maandag.

In reactie op het nieuws vertelden analisten van RBC Capital Markets beleggers in een notitie dat het nog vroeg is, maar dat de gegevens van BBIO “indrukwekkend” waren.

“Kleine n (n=10) in een eenarmige studie, maar BBIO +3,03 cm/jaar vs. baseline is numeriek superieur aan Voxzogo-label (+1,57 cm/jr, zij het vs. placebo). Zelfs als we vergelijken met de initiële fase II gegevens uit één arm (aantoonbaar meer appels-tot-appels), is de +3,03 cm/jaar getoond door BBIO numeriek superieur aan de +2,01 cm/jaar getoond door Voxzogo,” schreven de analisten.

“Hoewel dit op korte termijn geen invloed heeft op de schattingen van Voxzogo, kan het het commerciële potentieel op langere termijn beperken als de gegevens worden gerepliceerd, vooral in de context van een orale dagelijkse pil versus een dagelijkse injectie,” voegden ze eraan toe.

De analisten van Raymond James handhaafden een Outperform-advies op BBIO, maar verhoogden het koersdoel van het bedrijf van $ 17 naar $ 29 per aandeel.

“Hoewel het een kleine studie is, is het topline-nummer opvallend. Van de 10 patiënten (van de 12) die een follow-up van 6 maanden bereikten, was de AHV-verandering ten opzichte van de uitgangswaarde 3,03 cm/jaar, aanzienlijk hoger dan wat eerder is gerapporteerd voor concurrenten op het merk van 6 of 12 maanden (~ 2 cm/jaar), “zeiden de analisten. “Deze gegevens overtreffen onze verwachting en nemen enigszins de bezorgdheid weg over een mogelijke daling van het AHV-voordeel van maand 6 tot maand 12.”

Stifel-analisten waren voorzichtiger en verklaarden dat de belangrijkste vraag bij infigratinib nog steeds de veiligheid is.

“Het persbericht van BBIO, hoewel het een staafdiagram weergeeft met gegevens over de werkzaamheid op patiëntniveau, bevat geen tabel met ongewenste voorvallen en een hoog niveau geeft geen geneesmiddelgerelateerde bijwerkingen/stopzettingen weer”, voerden ze aan.

Evercore ISI verlaagde zijn koersdoel op BMRN van $ 130 van $ 115 naar $ 115, maar handhaafde een Outperform-rating voor het aandeel en vertelde investeerders in een notitie dat ze hun Voxzogo-schattingen voor het laatste jaar verlagen.

“Pieknummers dalen van $ 1,5 miljard naar $ 1,2 miljard en verhogen onze disconteringsvoet tot 9,5% om het feit weer te geven dat onze schattingen nog steeds gevaar lopen als infigratinib dit aantrekkelijke profiel blijft vertonen”, onthulden Evercore-analisten.

Plaats een reactie