BofA herstelt First Horizon National en Western Alliance bij Buy tegen aantrekkelijk risico/rendement door Investing.com

laatste update: 06-2023©Reuters. BofA herstelt First Horizon National en Western Alliance bij Buy tegen een aantrekkelijk risico/rendement

BofA-analisten hervatten First Horizon National (NYSE:) en Western Alliance Bancorporation (NYSE:) met Buy-ratings in afzonderlijke notities op dinsdag.

Analisten gaven First Horizon een koersdoel van $ 14 per aandeel en verklaarden dat ze de rating hervatten na de beëindiging van de aangekondigde fusie met TD Bank (NYSE:).

“Hoewel we voorzichtig zijn met de fundamentele vooruitzichten voor de sector, zijn we van mening dat aandelenwaardering een aantrekkelijk risico/rendement biedt, aangezien aandelen aanzienlijk onder TBV worden verhandeld (~ $ 12 pro forma 1Q23)”, zeiden ze over FHN.

“De verkoopdruk van arbitrage-investeerders (bij het verbreken van de deal) in een toch al moeilijke context voor regionale bankaandelen heeft de beweging lager in het aandeel waarschijnlijk verergerd (-60% YTD). Hoewel onze WPA-schattingen een neerwaarts risico impliceren (~10%) voor consensus prognose, geloven we dat de lagere winst per aandeel voldoende wordt weerspiegeld in de huidige aandelenwaardering. Verbeterde zichtbaarheid van de winst per aandeel zou moeten leiden tot een positieve herbeoordeling.”

Analisten kenden WAL een koersdoel toe van $ 42 per aandeel, een daling van $ 48, en verklaarden dat hun recente gesprek met het management van WAL suggereert dat de impact van de volatiliteit van de aandelen “beheersbaar was”.

Het bedrijf is “beter gepositioneerd om hogere financieringskosten op te vangen”, verklaarden analisten. “WAL deelt qua bedrijfsmodel en balanskenmerken niet veel met de drie failliete banken. De verzekerde deposito’s bij WAL zijn bijvoorbeeld nu gelijk aan ~ 80% van de totale deposito’s, ruim boven het gemiddelde van ~ 60%; ~ 10% bij SVB/Signature. Hetzelfde geldt voor de superieure winstgevendheid van WAL, waardoor de bank de impact van hogere financieringskosten beter zou kunnen opvangen.”

Analisten bestempelden het risico/rendement voor WAL als aantrekkelijk vanwege de combinatie van de sterke uitvoering, superieure winstgevendheid en gezonde kapitaalniveaus.

Plaats een reactie