Boeing, Hilton, Harley-Davidson en anderen in 2022

laatste update: 12-2022


Bekijk de bedrijven die voor de bel de krantenkoppen halen:

Boeing (BA) – Boeing voegde 1% toe in de premarket, ondanks een onverwacht kwartaalverlies en een omzet die lager was dan de Street-prognoses. De straaljagerfabrikant handhaafde zijn jaarlijkse kasstroomprognose ondanks moeilijkheden bij het verhogen van de productie van commerciële straalvliegtuigen.

Hilton Wereldwijd (HLT) – Hilton voegde 2% toe in de pre-market na het rapporteren van beter dan verwachte kwartaalresultaten en het verhogen van de prognose voor het hele jaar. De hoteluitbater blijft profiteren van de sterke vraag naar reizen.

Harley-Davidson (HOG) – Hogere zendingen en sterke prijzen hielpen de iconische motorfietsmaker om met zijn kwartaalresultaten de top- en bottom-line schattingen te verslaan. Harley-aandelen wonnen 2,5% in premarket trading.

Afvalbeheer (WM) – Aandelen van afvalbeheer stegen met 3% in premarket-actie na beter dan verwachte kwartaalresultaten te hebben gerapporteerd. Het bedrijf zei dat het profiteerde van aanhoudende kracht in zijn afvalinzamelingsactiviteiten en succesvolle kostenbeheersing.

Kraft Heinz (KHC) – De aandelen van de voedselproducent stegen met 3,2% na de kwartaalresultaten, waarin het de hoogste en laagste schattingen versloeg toen het met succes de prijzen verhoogde. Dat hielp de verminderde vraag te compenseren.

Alfabet (GOOGL) – Alphabet zakte met 6% in de premarket nadat het een lager dan verwachte kwartaalwinst en omzet rapporteerde. De Google-eenheid van Alphabet zag zijn vijfde achtereenvolgende kwartaal met een tragere omzetgroei, en de YouTube-activiteit zag de advertentie-inkomsten voor het eerst dalen sinds het bedrijf de resultaten van de eenheid begon bekend te maken.

Microsoft (MSFT) – Microsoft behaalde een premarket-hit van 6,5% na zijn kwartaalresultaten, ondanks beats op zowel de bovenste als de onderste regel. Microsoft verwacht een aanzienlijke daling in de verkoop van personal computers, die op zijn beurt de verkoop van zijn Windows-besturingssysteem zal blijven drukken. Het bedrijf voorspelde ook een impact van een sterkere Amerikaanse dollar.

Visa (V) – Visa rapporteerde een beter dan verwachte winst en omzet voor het derde kwartaal, aangezien de betalingsvolumes stegen. Visa-aandelen wonnen 1,8% in de premarket.

Spotify (SPOT) – Spotify-aandelen daalden met 6,2% in premarket-actie nadat de streamingdienst een groter dan verwacht verlies boekte. De inkomsten van Spotify lagen iets boven de prognoses van analisten en het totale aantal actieve gebruikers per maand overtrof de schattingen.

Mobieltje (MBLY) – Mobileye heeft zijn eerste openbare aanbieding geprijsd op $ 21 per aandeel, boven het verwachte bereik van $ 18 tot $ 20. Chipmaker Intel (INTC), die de maker van zelfrijdende autosystemen in 2017 kocht voor $ 15,3 miljard, behoudt de stemcontrole.

Mattel (MAT) – Mattel zakte met 5,5% in premarket-handel nadat de speelgoedfabrikant zijn winstprognose voor het hele jaar verlaagde. Het is van plan de promoties voor de feestdagen te verhogen om de door inflatie veroorzaakte terughoudendheid van de consument te compenseren. Mattel rapporteerde een beter dan verwachte winst voor het laatste kwartaal, waarbij de omzet enigszins onder de prognoses van analisten viel.

Plaats een reactie